News Flash:

Vrei sa pui patrunjel, marar sau leustean la congelator? Ce greseala trebuie sa eviti ca sa se pastreze proaspete toata iarna

16 Noiembrie 2018
666 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (-0.0072)
USD: 4.0820 RON (-0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Verdeata se pastreaza proaspata la congelator in cutii de plastic care se inchid ermetic

Cea mai simpla metoda de a pastra prospetimea verdeturilor peste iarna este congelarea, insa procedeul de a le depozita in pungute de plastic este total gresit.

Iata cateva reguli pentru a depozita corect frunzele de patrunjel, telina, marar sau leustean timp de trei sau patru luni de zile in congelator:

- se folosesc cutii de plastic cu capac, care se inchid bine;

- verdeata pe care o o congelezi trebuie sa fie foarte proaspata, spalata bine sub jet de apa;

- o cutie buna de congelat este o cutie foarte plina, cu verdeturi tocate bine si uniform si foarte bine scurse de apa. Daca ramane apa pe frunze cristalele de gheata vor strica calitatea frunzelor;

- pentru a fi sigura ca funzele sunt bine uscate, ideal este sa stergeti plantele cu proasoape de bucatarie din hartie;

- este indicat a se scrie pe cutie ce se afla inauntru, pentru a nu umbla degeaba in cutii;

- in congelator mai pot fi pastrate legaturi de tarhon, dar si frunze de menta.

Cand folosesti verdeturile congelate scoate cu o furculita o bucata si pune-o direct congelata in mancarea fierbinte, la final.

"Eu pun la congelator tot: leustean, patrunjel, cimbru, marar, cozi de ceapa si cam tot ce poare fi pus. Chiar si conopida se pastreaza foarte bine la inghetat, fara niciun fel de oparire. Atentie, insa! Daca vreti sa puneti la congelator pastai, acestea trebuie oparite mai intai!", a declarat doamna Maria, o gospodina desavarsita.

Un truc util

Dupa ca ati tocat bine si uniform verdeturile, acestea pot fi puse in tavita de cuburi de gheata a congelatorului. Atentie! Daca faceti acest lucru, tava se va colora si prinde si miros, chiar daca o opariti, avertizeaza infocs.ro.

"Dupa ce se congeleaza o tura de frunze, le pun in pungi separate pe care scriu ce sunt ca sa nu le incurc. Si gata! Cand am nevoie de verdeata, merg la congelator, iau un cubulet din punga si i-am dat drumul in ciorba, supa sau mancarica. Las asa cateva minute apoi amestec usor cu lingura si… este gata de tot", mai precizeaza doamna Maria.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

verdeturi congelare patrunjel telina marar leustean truc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015281 (s)