News Flash:

Vinul evacueaza toxinele din ficat, trateaza pneumonia si chiar muscaturile de sarpe. Pasteur l-a considerat cea mai sanatoasa si igienica bautura

13 Septembrie 2018
379 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6669 RON (0.0000)
USD: 4.0761 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Un consum moderat de vin previne bolile inimii scade riscul atacurilor de cord si congestiei cerebrale

A sti sa bei vin este o adevarata stiinta, spunea Voltaire. Poate nu stim toti sa savuram un vin precum un adevarat sommelier, dar cu siguranta cunoastem ca moderatia si in mancare, si in bautura, este o adevarata virtute. De aceea, si in cazul vinului, se recomanda limitarea consumului la unul sau doua pahare pe zi pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestuia.

Indiferent de cultura, popor sau perioada, vinul a fost considerat dintotdeauna ca fiind o bautura indispensabila omului: ne botezam cu vin, sarbatorim cu vin, ne pomenim cu vin. Insusi Louis Pasteur afirma, intr-unul din momentele sale de cugetare, ca "Exista mai multa filosofie intr-o sticla de vin decat in toate cartile". Iar cercetatori intr-ale sanatatii nu au stat mult pe ganduri pana sa caute beneficiile sau, dimpotriva, pericolele unui pahar de vin asupra organismului.

Vinul este foarte bogat in compusi antioxidanti benefici pentru sanatate si contine o mare cantitate de minerale (potasiu, calciu, magneziu) si vitamine hidrosolubile (B1, B2, B5 si B6), iar intr-o mai mica masura, acid folic, vitamina B12 si vitamina C. De asemenea, este bogat in resveratrol, cu dovedite proprietati antioxidante. Consumul moderat ajuta la prevenirea bolilor de inima si imbunatateste sistemul imunitar, produce energie si o mai buna functionare a memoriei.

Alb, roz, rosu sau negru, sec sau dulce, vinul ramane pentru toata lumea cea mai delicioasa bautura. Putini stiu insa ca inca de acum 7000 de ani, acestuia ii sunt recunoscute si virtutiile terapeutice.

Daca marele Hipocrate a recomandat vinul pentru tratarea plagilor deschise, a pneumoniei si chiar a muscaturilor de sarpe, savantul Louis Pasteur l-a considerat cea mai sanatoasa si igienica bautura.

Si beneficiile vinului "ghiurghiuliu" nu se opresc nici pe departe aici. Acesta este un excelent fortifiant atat in cazul batranilor, cat si al convalescentilor, femeilor lauze sau al anemicilor, creste pofta de mancare la copii si imbunatateste circulatia sangelui.

In ceea ce priveste vinurile albe, specialistii au aratat ca acestea au rolul de a evacua toxinele din ficat, favorizeaza digestia si inlatura balonarile.

Un consum moderat de vin previne bolile inimii, scade riscul atacurilor de cord si congestiei cerebrale, fiind totodata de mare ajutor la prevenirea congestiilor degenerative.

Atentie insa! Pentru a profita de aceste uriase beneficii, vinul trebuie sa fie 100% natural si sa fie consumat cu moderatie!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinul bautura indispensabila antioxidanti minerale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0936 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015745 (s)