News Flash:

Vine apocalipsa! Calendarul mayas:Nu prindem Craciunul anul acesta!

1 Noiembrie 2012
1416 Vizualizari | 0 Comentarii
Vine apocalipsa Calendarul mayas Nu prindem Craciunul anul acesta
Washingtonul este inghitit de un seism puternic, iar Los Angeles este lovit de un cataclism. Domul Bisericii Sfantul Petru din Roma s-a prabusit peste credinciosii care se aflau in piata. Apocalipsa!

In curentele New Age, se avanseaza ziua de 21 decembrie 2012. Partizanii acestei teorii spun ca aceasta data corespunde cu sfarsitul unui ciclu de 7.885 de ani - pictun. Mayasii spuneau ca, la sfarsitul fiecarui pictun, Universul va fi distrus si apoi recreat. insa, potrivit calendarului gregorian, folosit in zilele noastre, acelasi calcul al mayasilor ar da ca rezultat anul 4772. Acest lucru pentru ca mayasii au inceput calendarul in anul 3114 – 3113 i.Hr., iar forma finala a primit-o trei milenii mai tarziu.

Mayasii aveau un calendar foarte precis. Chiar ar fi putut prezice Apocalipsa?

Dintre toate sistemele de contabilizare a timpului, calendarul mayas s-a dovedit a fi cel mai precis, cel mai complex si cel mai detaliat. Aparut probabil in ultimul secol de dinainte de Hristos, corectia sa este cu zece miimi de zi mai exacta decat a calendarului folosit in prezent. Mayasii utilizau trei calendare, in functie de lungimea diferitelor cicluri de zile - anul istoric, anul civil - Haab si anul religios - Tzolkin, cu un numar de zile variabil, intre 260 si 365, comparabil cu anul solar, utilizat in prezent. Anii mayasi au un mare numar de multipli, care se finalizeaza cu evenimente neasteptate, de obicei dezastre, sau treceri spre o lume mai elevata - pe sistemul epocilor folosite de istoria actuala - epoca primitiva, epoca sclavagista, Evul Mediu.

Insa sunt foarte multi care spun despre Apocalipsa ca e un mit hollywoodian. Nicio sursa maya nu indica vreo distrugere, nici a Universului si nici a umanitatii. Singura inscriptie care - potrivit unor pseudo-specialisti - ar face referire la distrugerea totala a umanitatii si neclara si in contradictie cu precizia demonstrata de mayasi la calendar.

Cultura mayasilor

Mayasii au reprezentat o civilizatie precolumbiana din America Centrala. Aparuta cu trei milenii inainte de Hristos, a cunoscut apogeul intre secolele al VI-lea si al IX-lea d.Hr.Venirea europenilor pe continentul american, in secolul al XVI-lea, i-a gasit in decadenta, mayasii disparand la scurt timp dupa debarcarea conchistadorilor. Dar, impreuna cu aztecii si incatii, acest popor a marcat pozitiv din punct de vedere social, economic si stiintific America Centrala.

Mostenirea lasata de mayasi este, in principiu, de ordin arhitectural, marturie fiind ruinele impresionante ale palatelor si templelor piramidale impartite prin jungla. Civilizatia maya este
recunoscuta si prin dezvoltarea sa uimitoare in cunostintele de matematica si astronomie.

Mayasii au fost singurii americani precolumbieni care au avut un sistem de alfabet scris integral. Organizarea politica, avand la baza rivalitatea dintre orasele lor, i-a invatat si multe taine din arta razboaielor.


sursa:evz.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mayasii anul apocalipsa mayasi trei acest america calendar calendarul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0923 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013706 (s)