News Flash:

Un super-aliment care nu trebuie sa iti lipseasca!

4 Decembrie 2012
534 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6541 RON (-0.0031)
USD: 4.0032 RON (+0.0347)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
iti propunem cateva retete in care sa incluzi fructele de goji
Vin din China si sunt considerate de multi o sursa inegalabila de antioxidanti. Extrem de populare printre cei care vor o alimentatie sanatoasa, cel mai adesea sunt consumate uscate, ca gustare. Daca te-ai plictisit de aceasta varianta iti propunem cateva retete in care sa incluzi fructele de goji.
Fructele de goji uscate au un gust asemantor cu al merisoarelor. Le poti folosi ca pe orice alt fruct uscat atunci cand vrei sa le incluzi in retete. Le poti transforma si in pudra pentru a le folosi in prajituri sau ceaiuri.
 
Goji sunt pline de antioxidanti si alti compusi recunoscuti pentru proprietatile lor de a lupta impotriva cancerului sau a bolilor de inima, pentru a reduce colesterolul sau a creste imunitatea. Aceste fructe contin si o cantitate mare de Vitamina A care are efecte anti-imbatranire. Unele studii sustin ca extractul din goji poate imbunatati functiile creierului si poate proteja impotriva Alzheimerului.
 
Pentru ca au atatea beneficii e pacat sa nu profiti de ele, iar atunci cand te plictisesti sa le consumi in gustari, sa le incluzi in retete gustoase.
 
Ingrediente (pentru 30 de bucati):
 
200g ciocolata amaruie/ neagra
110g unt
430 g zahar
8 oua
110g faina
30g cacao
1 1 lingurata praf de copt
1 lingurita sare roz de Himalaya
75g fructe de goji, tocate
Pentru ganache:
 
150g ciocolata amaruie
50g ciocolata cu lapte
60g frisca lichida
50g unt la temperatura camerei
130g zahar farin
1 lingurita sare roz de Himalaya
60ml lapte
1 lingurita extract de vanilie

CUPCAKES:
 
Incinge cuptorul la 180C. Pregateste tavile de briose si aseaza in ele hartiile.
 
Toaca ciocolata si pune-o intr-un bol pentru mixer, adauga untul si pune-le impreuna la bain marie pana cand ciocolata se topeste si untul se inmoaie. Pune bolul deoparte si amesteca in el si zaharul.
 
Lasa ciocolata sa se raceasca timp de 10 minute, apoi bate-o cu mixerul timp de 3 minute la viteza medie. Adauga ouale, pe rand, si incorporaza-le in amestecul de ciocolata.
 
Cerne deasupra faina, cacaua, praful de copt si adauga sarea. Mixeaza din nou pana cand se incorporeaza. La final pune fructele de goji tocate.
 
Umple tavile de briose cu aluatul si tine-le la cuptor timp de 25 de minute pana cand trec testul scobitorii.
 
GANACHE:
 
Toaca ciocolata si pune-o intr-un vas la bain-marie. Cand s-a topit adauga frisca lichida si amesteca bine. Adauga untul moale si continua sa amesteci. Daca untul si ciocolata nu s-au topit suficient pune din nou vasul la bain-marie.
 
Intr-un alt vas amesteca zaharul, laptele si vanilia pana cand zaharul se dizolva si adauga-le peste amestecul din ciocolata. Lasa vasul cu ganache la temperatura camerei pana cand se ingroasa amestecand din cand in cand.
 
Apoi, bate cu un mixer amestecul pana cand devine pufos. Pe fiecare cupcake decoreaza cu ganache si cateva cristale de sare roz.
 
TRUFE HOME MADE CU GOJI
 
Ingrediente (pentru 12-15 bucati):
 
3 linguri de fructe de goji uscate
3 linguri de mix de seminte (dovleac,floarea soarelui, susan etc)
2 linguri cirese confiate (sau alt fruct confiat la alegere)
3 curmale fara samburi, tocate
3 linguri migdale tocate
1 lingurita miere
2 patratele de ciocolata neagra tocata
pentru decor: fulgi de cocos si/sau cacao
Combina toate ingredinetele intr-un robot de bucatarie si amesteca pana cand se formeaza un fel de aluat lipicios. Formeaza din el bile de marimea unei nuci si tavaleste-le prin cacao sau fulgi de cocos.
 
CHIFTELUTE DE PUI CU CINCI CONDIMENTE, PRAZ SI GOJI 
 
Ingredinente:
 
500g carne tocata de pui
1 lingurita pudra “5 condimente” (o gasesti la magazinele chinezesti)
1 lingurita sare de mare
1 lingurita piper alb 
1 lingurita ulei de susan 
60ml apa
1 lingura sos de stridii
1 1 lingura sos se soia 
1 bucata ghimbir (maxim 2x1cm)
1 fir praz
2 linguri fructe goji uscate
*ulei pentru gatit
Incinge cuptorul la 180C si pregateste o tava cu o hartie de copt.
 
Pune intr-un bol carnea de pui, cele 5 condimente, sarea, uleiul de susan si piperul. Umezeste-ti palmele cu ulei de gatit si amensteca ingredientele. Formeaza mingiute dintr-o lingura de aluat si pune-le in tava pe hartia de copt.
 
Coace chiftele la cuptor pentru 25 de minute si intre timp amesteca sosul de soia cu cel de stridii intr-un bol. Toaca ghimbirul si prazul julien si soteaza-le pana cand se inmoaie. Trage-le intr-o parte a tigaii si in mijloc, toarna sosurile combinate, apoi fructele goji pe care le rehidratezi, astfel, la foc mic.
 
Cand sosul incepe sa se ingroase trage inapoi prazul si ghimbirul peste fructele de goji si opreste focul. Cand chiftelutele sunt gata adauga-le in aceeasi tigaie si amesteca-le cu prazul si sosul cu goji. Serveste-le calde cu o garnitura de orez.



Sursa:foodstory.ro

nbsp cand goji ciocolata pentru lingurita pana pune adauga intr amesteca
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0719 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012352 (s)