News Flash:

UIMITOR! Primariile din Romania au calculat GRESIT impozitele pentru case si terenuri. Lene sau incompetenta?

3 Februarie 2017
2973 Vizualizari | 0 Comentarii
Primariile din Romania au calculat gresit impozitul pentru locuinte si teren pentru romani, astfel ca unii au platit mai mult decat trebuia, altii mai putin. Cert este ca totul s-a produs din lenea sau lipsa de cunostinte a angajatilor primariilor.
Potrivit Curtii de Conturi, s-a stabilit eronat impozitul pe cladiri ca urmare fie a neurmaririi de catre compartimentele de specialitate ale primariilor a gradului de realizare a lucrarilor pe perioada de valabilitate a autorizatiei de construire, fie ca urmare a nerespectarii reglementarilor legale in cazul persoanelor fizice care detin mai multe cladiri cu destinatie de locuinta.
Curtea de Conturi a gasit aproape 19.000 de cazuri de abateri, nereguli si/sau erori, care au insumat un prejudiciu de aproximativ 900 de milioane de lei. Dintre acestea, o gaura de 747 de milioane de lei s-a facut din cauza „calitatii gestiunii economico-financiare”.
In plus, angajatii din primarie nici nu au stabilit, evidentiat sau incasat in cuantumul si la termenele prevazute de lege a taxei pe teren pentru terenurile apartinand domeniului public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, date in folosinta (arendate) persoanelor fizice si juridice.
Controalele Curtii de Conturi au mai aratat ca s-au stabilit si incasat taxe mai mici decat cele legale datorat a impozitului pe teren, fie ca urmare a incadrarii eronate a terenului supus impozitarii pe zone si categorii de folosinta, fie ca urmare a neaplicarii prevederilor din Codul fiscal.
Angajatii primariilor nu s-au deranjat nici sa stabileasca si sa incaseze taxa asupra mijloacelor de transport detinute in proprietate de persoanele fizice, in conditiile in care respectivele persoane au inmatriculat mijloacele de transport.
In plus, primariile stau foarte prost la capitolul colectare de taxe si asta pentru ca nu exista strategii pentru imbunatatirea colectarii impozitelor si taxelor locale si nici  nu se fac prognoze si simulari pe diverse tipuri de venituri locale.
Tot in raportul curtii de conturi se arata ca nu se intocmesc rapoarte lunare de activitate in care sa se inscrie aspectele pozitive si negative ale activitatii sau deficientele aparute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0979 (s) | 35 queries | Mysql time :0.028599 (s)