News Flash:

Tuse? Iata cateva leacuri naturiste care sigur te vor ajuta

9 Februarie 2015
325 Vizualizari | 0 Comentarii
Tuse
Tratamentele naturiste din popor sunt eficiente in combaterea tusei productive sau seci. Iata cum le poti prepara si tu in casa.

Leacuri babesti pentru tuse:

1. Siropul de hrean.
Se rade o radacina de hrean prin razatoarea mica si se adauga un sfert de cana de miere si zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca bine si se lasa la macerat cel putin 5 ore. Se va lua cate o lingurita la nevoie, dar nu mai mult de 3 lingurite pe zi daca suferiti de diabet.

Hreanul trateaza toate tipurile de tuse, creste imunitatea cailor respiratorii si totodata trateaza raceala si gripa.

2. Siropul de ceapa.
Se toaca marunt sau se rad (direct intr-o cratita) 3 cepe medii. Se adauga o jumatate de cana de miere si o jumatate de cana de apa. Se amesteca bine si se lasa compozitia la fiert pret de 5 minute. Se strecoara si se bea dupa racire. Sunt recomandate 4-5 lingurite pe zi din acest sirop, mai ales la nevoie.

3. Siropul de ridichie neagra.
Acest sirop este indicat atat pentru a trata tusea seaca, cat si pe cea productiva, fiind indicat si copiilor. Exista doua modalitati de a obtine siropul de ridichie neagra.

Reteta 1: Se ia o ridichie neagra, se spala, si se scobeste la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adanc, care se umple apoi pe jumatate cu miere. Se lasa ridichia cateva ore langa o sursa de caldura si se verifica, caci aceasta va lasa sirop. Se ia cate o lingurita la 2 ore. Dupa ce se termina mierea, se pune iarasi in cotorul scobit. Si tot asa pana ce coaja ridichiei devine stafidita, semn ca siropul este pe terminate.

Reteta 2: Aceasta reteta este mai simpla si cu rezultate mai bune. Se taie o ridichie felii si se aseaza pe rand intr-un castron de ceramica. Peste fiecare felie de ridichie se pune o jumatate de lingurita de miere. Se pune castronul langa o sursa de caldura si se asteapta cateva ore. Ridichia va lasa un suc – sirop ce trateaza tusea. Se ia cate o lingurita din 2 in 2 ore sau la nevoie.

4. Siropul de patlagina.
Fie alegeti sa procurati sirop de patlagina natural, de la plafar, fie il preparati in casa.
Daca alegeti a doua varianta, procedati astfel: se pune un borcan pe jumatate cu planta (proaspata sau sucata) si jumatate cu miere. Pentru ca se va fierbe, nu are rost sa adaugati lamaie decat pentru gust, insa vitamina C se va pierde. Pentru un gust mai bun puteti adauga cateva felii de lamaie, cu tot cu coaja.

Se pune apoi borcanul pe un prosop, intr-o cratita cu apa si se fierbe la foc mic (apa trebuie sa ajunga la jumatatea borcanului). Cand a dat in clocot continutul borcanului, se ia de pe foc si se scoate din cratita cand apa din aceasta s-a racit. Se iau pana la 4 lingurite de sirop de patlagina pe zi.



jumatate sirop siropul lasa miere pentru pune ridichie lingurita aceasta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 25 queries | Mysql time :0.045829 (s)