News Flash:

Tu stii cum se prepara corect ciupercile? Multe gospodine fac aceste greseli

24 Septembrie 2018
487 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6669 RON (0.0000)
USD: 4.0761 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ciupercile sunt foarte hranitoare insa nu toata lumea stie cum sa le gateasca

Ciupercile sunt extrem de apreciate de catre persoane din toata lumea, mai ales ca nu contin grasimi, zahar si pot inlocui cu succes orice mancare care contine carne.

Pentru ca sunt foarte hranitoare, exista numeroase retete prin care ciupercile pot fi gatite, insa multi fac anumite greseli in acest proces.

Aceste legume sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale si contin B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic); minerale esentiale, intre acestea numarandu-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in foarte multe fructe sau legume.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand le prepari:

Nu le spala - Ciupercile nu trebuie spalate in multa apa, pentru ca se comporta ca niste bureti, absorb apa si nu mai sunt la fel de gustoase. De aceea, e bine doar sa le cureti cu un prosop de bucatarie sau cu o perie speciala.

Nu le gati incet sau la foc mic - Ciupercile au multa apa in compozitie, care se evapora atunci cand le gatesti. Daca dai focul la mic, vor fierbe in apa lor. Daca dai focul la mediu sau mare, apa se va evapora foarte repede si ciupercile se vor rumeni foarte frumos si vor avea o aroma intensa.

Nu le gati fara grasime - Ciupercile trebuie gatite in unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai langa ele atunci cand le gatesti si fii cu ochii pe tigaie - daca este uscata, mai adauga niste grasime.

Nu folosi capac - Ciupercile se gatesc fara capac, astfel incat apa continuta sa se poate evapora.

Nu le taia intotdeauna - Ca sa se gateasca bine, nu trebuie sa le tai intotdeauna. Mai ales daca este vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci gatit greseli
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0776 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014700 (s)