News Flash:

Trucuri utile in bucatarie pe care sigur nu le stiai

15 Septembrie 2014
507 Vizualizari | 0 Comentarii
Trucuri utile in bucatarie pe care sigur nu le stiai
Gatitul este o indemanare, ceea ce inseamna ca odata cu practica te poti dezvolta mai mult, la fel si priceperea in bucatarie.

Iata cateva trucuri din bucatarie la indemana oricui vrea sa se apuce de gatit. Sunt extrem de simple si nu necesita mult timp la dispozitie.

1. Usturoiul se decojeste mai usor daca-l bagi la microunde - 10 secunde sunt indeajuns sa poti curata capatana de ustoriu mai repede, ca prin magie.

2. Midiile si scoicile - le cureti mai usor si se vor deschide daca le scufunzi in apa alaturi de cateva linguri de faina timp de 30 de minute. Ele vor ingera faina si vor expulza orice urma de nisip sau mizerie detinuta in carapace.

3. Lamaia va fi mai zemoasa daca o bagi 20 - 30 de secunde la cuptorul cu microunde, dupa care ruleaz-o cu palma sau in maini si apoi o tai.

4. Excesul de grasime din mancare se poate indepata cu ajutorul cuburilor de gheata pe care le pui in recipient. Acestea vor solidifica grasimea care va sta la suprafata.

5. Presara sare pe fundul de lemn atunci cand tai verdeata - frictiunea si greutatea sarii nu va mai permite lipirea de cutit a verdeturilor. Metoda functioneaza de minune la rozmarin si cimbru.

6. Sterge si usuca bine carnea sau fructele de mare inainte de a le gati la gratar. Astfel vor avea un aspect delicios la exterior, gen caramelizat, si vor fi suculente la interior.

7. Toaca salata iceberg in cateva secunde indepartand miezul acesteia. Ia salata si loveste cu ea fundul de lemn pe partea cu cotorul. Acesta va fi usor de incepartat cu mana, iar apoi tu vei putea taia salata asa cum iti doresti.

8. Pentru ca oala sa nu mai dea in clocot si sa curga pe aragaz pune o lingura de lemn pe marginea vasului. Este indicat a se folosi o lingura uscata, care, fiind la temperatura camerei va sparge bulele si le va trimite inapoi in oala fara a mai exista riscul ca ele sa ajunga pe aragaz.

9. Zaharul care s-a intarit in recipient poate fi maruntit din nou daca te apuci sa spargi bucata de zahar care s-a format sau daca il bagi la microunde. Il pui intr-un vas, il stropesti cu putina apa si pui deasupra un prosop, servet, etc. Il lasi la micorunde 30 de secunde si poti continua procedura pana cand zaharul este asa cum doresti.

10. Uda-ti degetele si vei putea scoate un ou din coaja. Iti va fi mai usor sa-l apuci. Cat este de util nu stim, dar pare sa fie amuzant de facut...macar o data, scrie apropo.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

daca secunde usor bagi cateva lemn microunde poti salata apoi apuci aragaz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0805 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013508 (s)