News Flash:

Trucuri care te vor ajuta sa prepari cel mai delicios VIN FIERT

12 Februarie 2015
512 Vizualizari | 0 Comentarii
Trucuri care te vor ajuta sa prepari cel mai delicios VIN FIERT
Desi nu e un cocktail propriu zis, vinul fiert este cea mai raspandita dintre aceste bauturi, mai ales daca este vorba de cel rosu. Desi i se spune "fiert", vinul nu se fierbe.

Fierberea i-ar distruge aromele si le-ar volatiliza. Se recomanda incalzirea la 70-80 grade C, cand se adauga zaharul si condimentele. Acestea din urma sunt dintre cele mai variate: scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie, anason, miere, ghimbir, piper negru, ienibahar, frunze de dafin, nucsoara.

In unele tari, se adauga feliute subtiri de mar, nuci si stafide. Bineinteles, nimeni nu foloseste toate condimentele deodata. Alegerea si dozarea lor este o arta in sine, care duce la obtinerea bauturii care te individualizeaza. Unii pastreaza chiar secretul retetei si chiar l-au patentat.

Cea mai buna metoda de preparare a vinului fiert este insa cu apa. Raportul este de 200 ml apa la 1 litru vin. Condimentele se fierb rapid in apa, care preia proprietatile acestora.

La sfarsit, se adauga vinul cald, fara sa se fiarba.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

adauga condimentele fiert vinul chiar desi dintre quot aceste acestea ales
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 35 queries | Mysql time :0.070963 (s)