News Flash:

Trei alimente care ne scot toxinele din corp

4 Martie 2013
667 Vizualizari | 0 Comentarii
Trei alimente care ne scot toxinele din corp
La sfarsitul sezonului rece, oamenii se cam resimt dupa ce au mancat mai mult alimente grele, prajite si, in majoritatea cazurilor, bazate pe carne. Acum, primavara, va puteti crea un meniu din care sa nu lipseasca trei alimente care ajuta la detoxifierea organismului.

Din dieta noastra, nu trebuie sa lipseasca urzicile daca dorim sa eliminam din toxinele din corp. „Urzica este bogata in magneziu, potasiu, calciu si vitaminele A, B2, C si K. Ea ajuta la reglarea sistemului circulator, la cicatrizarea ranilor, elimina toxinele din corp si are efect tonifiant”, explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Urzica sporeste imunitatea organismului
Cu efect vitaminizant si mineralizant, urzica are proprietatea de a spori imunitatea organismului. De asemenea, regleaza si tranzitul intestinal. „Pentru curatarea sangelui de toxine, in afara preparatelor culinare pe baza de urzici, planta poate fi administrata si sub forma de ceai”, recomanda dr. Luca. La o cana de apa fierbinte se adauga doua lingurite de urzici si se lasa la infuzat 15 minute. Cura dureaza trei saptamani, interval in care trebuie sa beti aceasta infuzie de trei ori pe zi.

Spanacul face bine la ten
Bogat in vitaminele A, B1, B2, B6, C, E si K, spanacul contine si acid folic, antioxidanti si fier. in plus, este are fibre si se numara printre alimentele ideale in curele de slabire.

„Ideea ca spanacul este cel mai bogat aliment in fier este mai mult o legenda. in realitate, in 100 de grame de spanac exista doar 3 mg de fier. insa spanacul, fiind bogat in iod, ajuta la mentinerea frumusetii si sanatatii tenului si sporeste imunitatea organismului. Consumul de spanac ajuta la eliminarea toxinelor din organism si combate anemia”, sustine dr. Luca.

Stevia regleaza glicemia
Un substituent natural al zaharului, stevia contribuie la reglarea glicemiei si, consumata frecvent, ajuta la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, este bogata in zinc, potasiu, magneziu, fier si vitaminele A si C. „Acidul crisofanic din stevie ii confera proprietati purgative, motiv pentru care stevia ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Mai mult, ea are efect benefic in tratarea palpitatiilor si regleaza nivelul tensiunii arteriale”, explica medicul.

„Daca il consumati crud, spanacul contribuie la prevenirea aparitiei cancerului.”, Dr. Laurentiu Luca

18 calorii/100 g contin urzicile si spanacul.

Potrivit ziarulring.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ajuta spanacul bdquo rdquo fier luca organismului bogat corp efect mult
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 24 queries | Mysql time :0.072529 (s)