News Flash:

Trebuie sa citesti asta! De ce este periculos sa punem MIERE in ceai

21 Octombrie 2014
1544 Vizualizari | 0 Comentarii
Trebuie sa citesti asta De ce este periculos sa punem MIERE in ceai
Cea mai frecventa greseala pe care o facem atunci cand bem ceai sau cafea este ca introducem mierea in apa fierbinte. Ca sa isi pastreze calitatile, lichidul in care introducem mierea nu trebuie sa depaseasca temperatura de 40 de grade Celsius.

„La temperatura mare se distrug enzimele si mierea devine o substanta dulce, dar fara a avea calitatile pe care le dorim”,  spune Dumitru Buzila, apicultor. El a adaugat ca mierea devine ca si o bomba, in loc sa o consumam pentru proprietatile benefice ne face mai mult rau.

Doar 5% din mierea produsaA� in Romania este ecologicaA�. Pentru ca mierea sa fie certificata ecologic trebuie indeplinite mai multe conditii: terenul de pe care aduna albinele polenul trebuie sa fie ferit de poluare, sa nu existe fabrici si sosele in zona si mai ales sa nu se foloseasca pesticide. Stupii nu pot fi vopsiti, iar albinele sunt hranite cu zahar.

In Romania, mierea ecologica nu este suficient apreciata. Ministerul Agriculturii nu ofera subventii, iar cumparatorii cauta marfa mai ieftina.

Asa se face ca doar 5%  din toata cantitatea de miere este certificata eco, ceea ce inseamna cam 3.700 de tone. Din aceasta cantitate, 80% merge la export.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mierea trebuie albinele calitatile certificata devine doar face nbsp
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 24 queries | Mysql time :0.057876 (s)