News Flash:

Totul despre branzeturi proaspete

2 Iunie 2014
822 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6662 RON (+0.0012)
USD: 4.0794 RON (-0.0061)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Totul despre branzeturi proaspete
Se stie dintotdeauna ca romanii sunt mari consumatori de branzeturi: peste 94% din ei consuma in mod frecvent peste trei sortimente diferite de branza. In ceea ce priveste preferintele acestora, sunt destul de variate. Daca unii prefera branzeturile proaspete, altii opteaza pentru branzeturile tari sau usoare. Cele mai apreciate raman branzeturile proaspete cum ar fi: branza de vaci, ricotta, mascarpone, mozzarella, telemeaua de vaca, oaie si capra.

Bogata in calciu si grasimi benefice pentru organism, branza este unul dintre cele mai complexe alimente ce se prepara din lapte. In lume exista peste 650 de tipuri de branzeturi, dintre care cele mai multe sunt preparate din lapte de vaca.
In functie de tipul de lapte din care sunt preparate, continutul de grasimi, consistenta, procesul de fabricatie, de invelis, intrebuintare si tara de origine, branzeturile se clasifica in mai multe categorii. Marii consumatori opteaza pentru branzeturile proaspete si cu un continut mediu de grasime.

Cu cea mai mare incidenta de consum raman:
Branza de vaci: este o importanta sursa de calciu, fosfor, proteine si vitamina B. Din cauza continutului scazut de grasime, intre 0-3% branza slaba de vaci si sub 7% branza grasa, este inclusa in dietele celor care vor sa piarda in greutate. Branza de vaci se obtine prin fermentatie mixta, lactica si enzimatica. Acest aliment are un continut ridicat de proteine aflate sub o forma usor digerabila, si un continut ridicat de saruri minerale, in special calciu care contribuie in mod deosebit la starea de sanatate a organismului.

Ricotta este produsa din resturile ramase din productia altor tipuri de branza, din cheagul laptelui dupa separarea zerului, la fel ca si urda. In italiana, ricotta se traduce ca refiert, pentru ca zerul a fost tratat termic. Branza se fabrica din zerul ramas dupa fabricarea branzei mascarpone sau provolone, in timp ce urda se fabrica din zerul ramas de la fabricarea casului. Ricotta este alba la culoare si are un gust delicat si un continut scazut de grasime.

Mascarpone este produs din smantana laptelui de vaca si are o textura fina, cremoasa, se aseamana cu o budinca cu un gust usor dulce. Acest sortiment de branza are un continut de grasime de aproximativ 70%.

Mozarella este unul dintre cele mai indragite sortimente de branza realizate de italieni. Cel mai des intalnit sortiment de mozzarella este cel produs din lapte de vaca, cunoscut in italiana sub numele de fiordilatte. Aceasta varianta este folosita pentru pizza. Mai exista sortimentul produs din lapte de bivolita, un sortiment de calitate superioara numit mozzarella di bufalla.

Telemeaua este un sortiment de branza romaneasca, produsa din lapte de vaca, oaie sau capra. Se aseamana cu feta greceasca, fiind de obicei sarata si cu un continut de grasime de 25%, iar de apa de 50%. Branza parcurge o perioada de maturizare in saramura, unde se poate pastra mai multe luni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza continut lapte branzeturile grasime pentru vaca cele ricotta sunt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 24 queries | Mysql time :0.058464 (s)