News Flash:

TOP 10 orase in care se vinde cea mai buna mancare la colt de strada

26 Aprilie 2013
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6550 RON (0.0000)
USD: 4.1067 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
10 orase in care se vinde cea mai buna mancare la colt de strada
 Pentru gastronomia mondiala, preparatele descoperite in colturi de strada inseamna totul.

„Huffington Post“ a intocmit un top cu zece pozitii al oraselor care ofera o gura de supa sau o gheara de pui oricarui trecator obosit si infometat.

Hong Kong, China
Hong Kong este un nod gastronomic al Orientului si Occidentului si ofera de la supa dulce de tofu pana la galusti fierbinti, toate vandute in chioscurile stradale. Metropola a fost, multa vreme, sub ocupatie britanica, dar este cunoscuta si pentru supele de sarpe, tartele de oua si serveste si un amestec interesant de delicatese cantoneze si preparate occidentale. Piete ca cele de pe strada Templului din Yau Ma Tei, Piata Doamnelor de pe strada Tung Choi si cartierul Kowloon sunt locuri foarte populare de a incerca peisajul gastronomic chinezesc si nu numai. Vanzatorii stradali din Hong Kong („dai pai dong“) isi vand preparatele in acest fel inca din anii '80, iar unele tarabe, ca Tim Ho Wan din Sham Shui Po, au intrat in ghidul Michelin pentru gastronomie.

Fukuoka, Japonia
Poate ca alte orase japoneze sunt mai faimoase, dar Fukuoka este impresionant pentru mancarea vanduta la colt de strada. Orasul are peste 150 de carucioare cu mancare, cunoscute sub numele de „yatai“ care se deschid la apusul soarelui si dispar in inainte de zorii fiecarei zile. Ele sunt presarate peste tot in oras, dar se aduna, in special la capatul sudic al insulei Nakasu. Specialitatile acestor carucioare includ „tonkotsu ramen“ (un fel de mancare din porc, oase de porc si grasime de porc cu taietei), „mentaiko“ (carnat picant), „hakata gyoza“ (galusti prajite umplute cu varza si porc), „iwashi mentaiko (sardine japoneze umplute cu mentaiko) si „tempura“ (fructe de mare si legume prajite). Bautura perfecta pentru aceste feluri de mancare? Bineinteles ca un pahar de sake.

Rio de Janeiro, Brazilia
Standurile cu mancare sunt o marca in Rio de Janeiro. Vanzatorii ofera de toate: de la cod prajit pana la „feijoada“ (orez, fasole si carne de porc) si „salgadinhos (aperitive sarate). Peisajul gastronomic s-a intins de la centrul orasului pana in suburbii. Dulciurile preferate sunt „tapioca“ (un fel de clatite) si „churros“ umpute cu ciocolata sau caramel. La o plimbare pe plajele Copacabana sau Ipanema, indiferent de ora, se gasesc chioscuri pline de bunatati: carne vanduta pe strada, denumita „churrasquinhos“, hot-dog cunoscut sub numele de „cachorro quente“ si paine cu cascaval (pao de queijo).

Paris, Franta
Paris este cunoscut pentru bucataria sa decadenta si fina, dar ofertele de pe strazi sunt si mai interesante. Cine poate rezista borcanelor pline cu Nutella care, practic, tipa dupa turisti sa incerce vestitele clatite (crepes) cu ciocolata? Majoritatea tarabelor stradale sunt, de fapt, clatitarii. Aceste clatite frantuzesti subtiri se comanda, de obicei, la pachet si sunt umplute cu orice: sunca si branza, ciocolata cu alune si felii de banana, gemuri si multe altele. Si totusi, mancarea servita pe strada inseamna mult mai mult decat o clatitarie. Rulote pline de feluri americane, ca burgerii, sunt peste tot in Paris.

Boston, Massachusetts, SUA
Umilele carucioare cu hot dogi trebuie date la o parte. Felurile de mancare de pe strada din Boston sunt vandute din peste 50 de rulote care sunt pozitionate in peste 30 de locatii. Fiecare dintre aceste rulote si-a stabilit un meniu, care variaza de la specialitatile locale (homarul in toate formele si gatit in toate felurile), pana la cele vietnameze. Bucatarii sefi de pe aceste rulote organizeaza festivaluri in cadrul carora se intrec in maiestrie culinara.

Istanbul, Turcia
Tarabele si chioscurile cu mancare sunt nelipsite din acest oras. Specialitatile includ kebap, „lahmacun“ (pizza turceasca), „sokak simit“ (o chifla mare cu seminte de susan) si o varietate de foietaje pline de miere si nuci. Marele Bazar este un loc potrivit pentru vanzarea mancarii de la tarabe, cum ar fi sandvisuri cu peste care costa doar trei lire turcesti (1,2 euro). Foarte populare in Istanbul sunt si porumbul fript si castanele coapte.

Ciudad de Mexico, Mexic
Ieftin si autentic sunt doua adjective folosite frecvent pe strazile capitalei mexicane. Mii de tarabe cu mancare impanzesc orasul, vanzand feluri ca „tostados“, „carnitas“, „tamales“ si „quesadillas“. Dar felul principal este „tacos al pastor“, bucatele de carne de porc care au fost fripte si scaldate in sos de ardei iute, insotite de ceapa si coriandru si apoi impaturite intr-o mica clatita (tortilla).

Ottawa, Ontario, Canada
Deseori acest oras este pus in umbra de Vancouver sau Toronto, dar in ceea ce priveste tarabele si chioscurile cu mancare, Ottawa este varful. Are 44 de rulote si caruturi care isi croiesc drum pe strazile sale servind „mancare inovativa in stil texan“. Printre bunatatile vandute se numara iaurt inghetat, churros si cartofi copti insotiti de diverse sosuri si toppinguri. Toate acestea se alatura felurilor de mancare standard, ca hot-dogul si carnatii. „Beaver Tails“ (coada de castor – dulciuri din foietaj cu diverse sosuri dulci) si „poutine“ (cartofi prajiti cu sos si cascaval ras) sunt specialitati savuroase.

Marrakech, Maroc
Inima culturii gastronomice stradale din Marrakech este Djeema el-Fna, principala piata a orasului pe timpul zilei, dar plina de peste 100 de tarabe cu mancare atunci cand apare luna. Gurmanzii aventurosi pot savura traditionalul cap de oaie, iar cei cu gusturi mai rezervate pot gusta vinetele prajite si felurile de mancare bazate pe cus-cus. Piata mai are si spectacole cu imblanzire de serpi, ghicitori in carti si chiromanti, boluri pline cu condimente si masline. Cunoscuta pentru mielul gatit la foc mic (mechoui), zona Rue El Kassabin serveste si supa de fasole, escargot, sandvisuri cu carnati si bezele in stil marocan.

Berlin, Germania
In Berlin, exista doua feluri de mancare vandute pe strada care isi disputa suprematia: „currywurst“ si kebab. Currywurst este un carnat de porc prajit bine si acoperit de mustar si ketchup, presarat cu praf de curry. Fanii acestui carnat alatura si cartofii prajiti acoperiti de ketchup si maioneza. Pe strazile berlineze se mai intalnesc si heringul marinat pe paine, falafel si foietajele turcesti.


Sursa: adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Istanbul, Turcia
bdquo ldquo sunt mancare pentru strada peste porc pline rulote toate aceste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1647 (s) | 24 queries | Mysql time :0.072238 (s)