News Flash:

Te numeri printre clientii Carpatica Aisg? Uite cum poti primi despagubiri

23 Februarie 2017
361 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania de asigurari Carpatica Asig a intrat, oficial, in faliment, la 16 februarie, dupa ce Tribunalul Sibiu a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara de deschidere a procedurii. Decizia nu este, insa, definitiva, ea putand fi atacata cu apel in sapte zile de la comunicare. Totusi, clientii pagubiti iti vor primii banii. Cu o conditie insa: sa depuna in termen de 90 de zile cerererile de deschidere a dosarelor de dauna.
Cum se depun cererile de despagubire
Fondul de Garantare a Asiguratilor anunta creditorii si pagubitii companii ca pot depune cererile de plata sau de deschidere a dosarelor de dauna atat fizic, la sediul institutiei, cat si electronic. Creditorii Carpatica vor primii banii abia upa ce falimentul va fi confirmat definitiv de instante si doar in limita a 450.000 lei. Pana la 31 ianuarie, Fondul de Garantare a Asiguratilor a primit de la creditorii de asigurare ai Carpatica Asig aproape 13.000 de cereri de plata, inclusiv cereri de plata pentru dosarele de dauna nou deschise de catre Fond. E asemenea, Fondul a primit, pana la aceeasi data, peste 10.500 de cereri pentru deschiderea de dosare de dauna.
Potentialii creditori de asigurari ai Carpatica Asig  S.A.pot depune, atat electronic cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 3). Formularele sunt disponibile si online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare.
Carpatica Asig, cu probleme din iulie anul trecut
Autoritatea de Supraveghere Financiara a declansat procedura de faliment a Carpatica Asig Sibiu la 27 iulie 2016, cand a retras autorizatia de functionare a asiguratorului. Decizia a avut la baza deficitul de capital al companiei, calculat la aproximativ 900 milioane de lei.  
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 35 queries | Mysql time :0.034291 (s)