News Flash:

Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti

22 Decembrie 2012
694 Vizualizari | 0 Comentarii
Spune mi ce mananci si ti spun cum traiesti Pentru masa festiva de Craciun Curcanul o sursa de vitamine si de proteine
In orice anotimp, carnea de curcan este recomandata de nutritionisti pentru valoarea ei nutritionala. Pentru persoanele care vor sa se rasfete de sarbatori cu preparate delicioase, profitand in acelasi timp de o sursa de vitamine si de proteine, carnea de curcan, servita cu sos de fructe sau cu salata de cruditati, este o alegere ideala.



Actualul Ghid al caloriilor, carbohidratilor si colesterolului mentioneaza ca pieptul de curcan fara pielita este cea mai slaba carne de pasare.



O portie (100 g) contine sub un gram de grasimi. In schimb, aceeasi cantitate este o excelenta sursa de proteine (26) si de vitamine din Complexul B, un tonic al sistemului nervos. Sigur, copanele de curcan fiind mai grase sunt mai savurate de amatorii de carne grasa.



De asemenea, sunt multe persoane care prefera pieptul de curcan, ceva mai fad, dupa cum marturisesc chiar pasionatii acestui sortiment de carne. De aceea, pentru a-i spori savoarea, aceasta carne de curcan poate fi preparata cu o salata de cruditati sau cu sosuri de fructe revigorante.



Cei care prefera merele pot servi aceasta friptura asezonata cu sos care contine si suc de mere. Pentru masa festiva de sarbatori, va prezentam doua retete delicioase.



Retetele saptamanii

1. Friptura de curcan cu sos de mere

Timp de preparare: 50 de minute.

Calorii: 120 / portie



Ingrediente pentru friptura: un piept de curcan, 9 linguri ulei de masline si 12 linguri de apa plata.



Ingrediente pentru sos: 5 mere, 3 linguri suc de rosii, o lingura de ulei de masline, 5 linguri de apa plata, o lingurita de menta uscata sub forma de pulbere, 3 lingurite de vin alb.



Mod de preparare: Dupa ce l-am spalat si l-am parlit, asezam pieptul de curcan intr-o tava unsa cu ulei de masline. La un interval de 15 minute, stropim carnea cu ulei de masline amestecat cu apa plata.



Cum obtinem sosul: Amestecam toate ingredientele: sucul de rosii, uleiul de masline, vinul, sucul de mere (obtinut prin stoarcerea celor cinci mere) si pulberea de menta. Punem sosul sa fiarba, la foc mic. Dupa cinci minute, luam vasul de pe foc.

Asezonam fiecare portie de friptura cu trei-patru linguri de sos.



2. Friptura de curcan cu salata de cruditati

Friptura de curcan poate fi servita si cu salata de cruditati



Timp de preparare: 15 minute

Calorii: 95 / portie



Ingrediente: 4 mere, o ceapa , o jumatate de radacina de hrean ras, 3 rosii, zeama de lamaie- dupa gust, 3 linguri de iaurt degresat si o legatura de marar tocat marunt.



Preparare: Radem merele cu coaja cu tot si radacina de hrean; separat, tocam ceapa pestisor si rosiile sub forma de cubulete. Amestecam toate ingredientele cu iaurt. Compozitia se asezoneaza cu marar tocat foarte marunt si se toarna intr-o farfurie. Salata este o garnitura delicioasa la friptura de curcan.



Material preluat din click.ro

curcan friptura linguri mere pentru masline salata carne cruditati dupa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1062 (s) | 37 queries | Mysql time :0.019623 (s)