News Flash:

Spanacul ne da o sanatate de fier. Cum trebuie consumat pentru a ne proteja de cancer, diabet sau boli de inima

20 Martie 2019
298 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7619 RON (+4.7619)
USD: 4.2322 RON (+4.2322)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Spanacul face minuni pentru sanatate

Spanacul este un adevarat depozit natural de vitamine si minerale. Contine saruri minerale - sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Interesant in cazul spanacului este ca, desi nu contine atat de mult fier cum se credea in trecut, fiind devansat de alte legume, totusi contine o substanta numita saponina, ce are proprietatea de a ajuta organismul sa asimileze bine fierul. Astfel, efectele in combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune in cazul in care se consuma spanac decat alte legume ce contin o cantitate mai mare de fier.

Spanacul poate fi preparat in multe moduri, insa cele mai sanatoase sunt supele de spanac, sucul si salatele cu spanac.

1. Salata

Ingrediente: 500 g spanac, doua oua, zeama de lamaie, sare, trei linguri cu ulei, o lingura cu hrean, o ceapa, patrunjel.

Mod de preparare: spanacul se spala in cateva ape, se scurge, iar apoi se taie fideluta. Se amesteca bine cu ulei, zeama de lamaie, hrean, ceapa si verdeata tocata. Se adauga ridichi si oua.

2. Supa-crema

Ingrediente: 300 g spanac, o lingura cu faina, 50 g unt, sare, piper, apa.

Mod de preparare: se curata spanacul, se spala foarte bine si se pune la fiert. Dupa zece minute se scurge si se paseaza. Separat se caleste faina in unt si se stinge cu zeama in care a fiert spanacul, turnata cate putin. Se amesteca impreuna cu piureul de spanac, se adauga sare, piper si se mai da intr-un clocot.

3. Suc de spanac

Cu cateva frunze de spanac foarte bine spalate si zdrobite in blender, puteti consuma suc de spanac in fiecare zi si in foarte multe combinatii. O legatura medie de spanac poate fi transformata in suc alaturi de alti 7 morcovi si 2 mere mici.

Alte variante ar fi sa mixati spanacul cu mango si ananas, mere si castraveti, mere si telina, fructe de padure, mere si ghimbir, mere si menta etc.

Consumati sucul de spanac, in orice combinatie, in maximum o ora de la preparare

Spanacul face minuni pentru sanatate. Iata pentru ce boli si afectiuni este recomandat consumul lui:

1. Previne cancerul. Antioxidantii puternici pe care ii contine sucul de spanac, kaempferol si fitonutrientii numiti flavonoizi, ajuta la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian si de prostata.

2. Protejeaza creierul si inima. Spanacul intarzie procesul natural de imbatranire a creierului datorita continutului de acid folic, substanta care reduce nivelul aminoacidului homocisteina. Acest aminoacid prezent in fluxul sanguin predispune imbolnavirii de Alzheimer si dezvoltarii bolilor de inima, prin ingrosarea arterelor.

3. Intareste sistemul imunitar. Prin complexul de vitamine si minerale pe care il ofera organismului, spanacul intareste sistemul imunitar, mentine sanatatea pielii si grabeste vindecarea leziunilor diverse. Daca beti in mod regulat suc de spanac, va reduceti considerabil riscul de ateroscleroza.

4. Va scapa de problemele digestive. Suferiti de probleme digestive, precum balonarea, constipatia sau ulcerul? Continutul de fibre din spanac va mentine tractul digestiv in forma optima, curatand eficient colonul si prevenind instalarea altor disfunctii viitoare.

5. Trateaza anemia si intareste oasele. Fierul din spanac si saponina ajuta la vindecarea anemiei, iar calciul continut de aceasta leguma verde intareste sistemul osos. Este recomandat copiilor in crestere, dar si batranilor slabiti de boli.

6. Protejeaza ochii. Spanacul este o sursa importanta de vitamina A, luteina, xantina si betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorarii vazului, mancarimilor si uscaciunii ochilor, degenerescentei  maculare sau ulcerului ocular.

7. Trateaza afectiunile pielii. Suferiti de diverse afectiuni ale pielii, precum eczeme, epidermita, cheratinizare, acnee, cicatrice, riduri sau pete de la soare? Sucul de spanac, prin vitaminele A,K,E si C, poate sa ajute celulele pielii sa se regenereze, pana la vindecarea problemelor cutanate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spanacul combaterea anemiei boli afectiuni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0907 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012446 (s)