News Flash:

Sotia da tonul atmosferei din familie

19 Septembrie 2014
536 Vizualizari | 0 Comentarii
Sotia da tonul atmosferei din familie
Daca sotia si mama este o persoana framantata, tulburata, nereusind sa se inteleaga nici macar pe ea si cu sine insasi, daca nu va sti si nu va avea discernamantul si calitatea de a aduce linistea si de a sadi pacea in momentele de tensiune, bucuria si speranta in clipele de incercare, familia intreaga se va afla intr-o lupta cu ea insasi, cu fiecare dintre membrii ei si cu ceilalti.

Daca sotia sau mama este o persoana calda, calma, blanda, echilibrata si concilianta, intreaga familie va fi in armonie, si cu totii - parinti si copii - vor depasi cu usurinta chiar si cele mai mari lipsuri, necazuri si privatiuni, caci dragostea si bunatatea mamei este cea care ii uneste si ii ocroteste. Daca, dimpotriva, sotia si mama este o persoana framantata, tulburata, nereusind sa se inteleaga nici macar pe ea si cu sine insasi, daca nu va sti si nu va avea discernamantul si calitatea de a aduce linistea si de a sadi pacea in momentele de tensiune, bucuria si speranta in clipele de incercare, familia intreaga se va afla intr-o lupta cu ea insasi, cu fiecare dintre membrii ei si cu ceilalti. O astfel de familie este mult mai vulnerabila, sotii par a nu fi niciodata impliniti si, din acest motiv, devin frustrati, iar copiii, privati de afectiunea materna, dezvolta numeroase temeri si retineri, defecte si infirmitati sufletesti.

Magistrale sunt, in acest sens, indemnul si observatia facute de Sfantul Ioan: „Sa statornicim in casa pace adanca, ca si femeia sa poata sa se intoarca la barbatul ei, dar si barbatul ei sa-si gaseasca la ea, ca intr-un port, scaparea de grijile si tulburarile din afara. La ea sa afle barbatul intreaga mangaiere. Ca spre ajutor i-a fost data femeia, pentru ca barbatul, indestulandu-se cu mangaierile ei, sa poata tine piept atacurilor ce vin asupra lui. Daca femeia este cuminte si blanda, aduce mangaiere barbatului ei nu numai prin traiul lor impreuna, ci-i este de folos si in celelalte treburi, ii usureaza munca si nu-l lasa sa simta greutatile ce se nasc in fiecare zi fie in casa, fie afara de casa; femeia, ca un corabier incercat, prin intelepciunea ei, potoleste furtuna din sufletul barbatului, iar prin priceperea ei ii usureaza mult viata. Pe niste oameni asa uniti nimic din viata aceasta nu-i poate intrista, nici nu le poate strica bucuria. Cand este intelegere intre femeie si barbat, cand este intre ei pace si legatura dragostei, toate le merg din plin. Nu pot cadea prada uneltirilor, pentru ca sunt intariti de un zid mare si puternic, adica de intelegerea lor cea dupa Dumnezeu. Intelegerea aceasta ii face mai tari decat diamantul, intelegerea aceasta ii face mai puternici ca fierul, intelegerea aceasta ii ajuta mai mult ca bogatia, intelegerea aceasta ii ridica la cea mai inalta stralucire; intelegerea aceasta le pricinuieste cu imbelsugare mare si bunavointa cea de la Dumnezeu. Sa nu socotim, deci, va rog, ceva mai de pret ca intelegerea aceasta: sa facem totul, sa ne straduim cat putem, ca sa fie liniste si pace in casele noastre.”

Oricat de mult s-ar iubi cei doi soti si cu cat s-ar apropia relatia dintre cei doi de ideal, simt nevoia invesnicirii iubirii lor, dorinta de a o transmite si mai departe, ca, de altfel, intregul exemplu al vietii si dragostei lor, copiilor. De fapt, prin intermediul acestora, ei se afla intr-un dialog profund, mai inalt decat cel stabilit prin cuvant, cu generatia careia ii apartin si cu lumea si generatiile ce vor urma, pentru ca, prin intermediul copiilor, ei propun lumii idealul lor de viata si cauta sa o influenteze si sa o schimbe, prin intermediul acestora, iar aceasta pentru vesnicie. Copiii sunt datoria si semnul respectului si al responsabilitatii parintilor fata de Dumnezeu, de Neam si fata de lume si, in acelasi timp, mostenirea cea mai inalta fata de acestia.

Citeste mai multe pe: doxologia.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aceasta intelegerea prin daca barbatul femeia insasi intr intreaga mult
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 35 queries | Mysql time :0.064596 (s)