News Flash:

Sotia a pus pe masa un delicios ostropel facut la ceaun. Numai lingurele se auzeau in timp ce manca toata familia

17 August 2018
271 Vizualizari | 0 Comentarii
Ostropelul de pui la ceaun cu mamaliguta calda dispare imediat din farfurie

O mancare autentica romaneasca, ostropelul de pui, este deosebit de gustos atunci cand este servit alaturi de o mamaliguta calda. In randurile care urmeaza va propunem o reteta de ostropel la ceaun, care cu siguranta nu va rezista prea mult in farfurie.

Iata de ce aveti nevoie pentru aceasta reteta:

- 1 caserola de pulpe de pui

- 1 cutie de rosii decojite in bulion (puteti la fel de bine sa folositi rosii proaspete, coapte si zemoase)

- 8 catei de usturoi

- 1 ceapa alba

- 1 legatura de patrunjel proaspat si aromat

- ulei

- 3 foi de dafin

- sare si piper dupa gust

- patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare:

Curata si taie marunt ceapa, iar apoi pune-o la calit. Ceapa, odata calita, se pune in ceaun.

Pulpele se taie in jumatati, se asezoneaza cu sare si se rumenesc in aceeasi tigaie in care ai calit ceapa. Dupa ce au prins culoarea maronie, se pun in ceaun alaturi de ceapa si uleiul in care le-ai calit.

Adauga peste pulpe apa calda sau supa de carne de pui (daca aveti). Las-o sa fiarba la foc mic.

Secretul unui ostropel ca la carte consta in gustul bun al carnii de pui, cat si al sosului pe care iti recomandam sa il prepari din rosii carnoase si zemoase, de gradina, si poti chiar sa renunti la bulionul din comert.

Daca nu ai rosii proaspete, este indicat sa folosesti rosii decojite la conserva. Oricum ar fi, taie-le in cubulete si toarna-le in ceaun. Tot acum, adauga cateva boabe de piper si o foaie de dafin.

Lasa sa fiarba pana cand sosul capata consistenta. Taie usturoiul in felii subtiri si pune-le in ceaun. Mai lasa sa fiarba 5-10 minute pe aragaz pana da in clocot.

Opreste focul si orneaza cu patrunjel verde tocat pentru o aroma deosebita a ostropelului.

Poti servi cu mamaliguta, piure, cartofi natur sau alta garnitura preferata. Noua ne place cel mai mult cu mamaliguta, fiind mancarea traditionala romaneasca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mamaliguta reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021649 (s)