News Flash:

SERGIU NICOLAESCU a lasat prin testament sa fie INCINERAT

4 Ianuarie 2013
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
SERGIU NICOLAESCU a lasat prin testament sa fie INCINERAT
Biserica Ortodoxa a oferit noi precizari cu privire la funeraliile lui Sergiu Nicolaescu. Intr-un comunicat al BOR, se spune ca a fost dorinta testamentara a mareului regizor sa fie incinerat.

"Pentru a pastra nestirbit renumele regretatului regizor Sergiu Nicolaescu in memoria poporului roman, majoritar crestin ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut in cursul zilei de 3 ianuarie 2013 un apel catre familia renumitului artist pentru ca el sa fie inmormantat crestineste.

In acest sens, Biserica s-a oferit sa acopere cheltuielile de inmormantare a regizorului Sergiu Nicolaescu pentru ca mormantul sau sa devina loc de omagiere pentru numerosii admiratori care i-au apreciat filmele de exceptie realizate de-a lungul unei cariere prodigioase. Cu toate acestea, familia domnului Sergiu Nicolaescu a ales sa respecte dorinta lui testamentara de a fi incinerat (ars la crematoriu).

Biserica Ortodoxa Romana respinge practica necrestina a incinerarii, deoarece aceasta este contrara credintei ortodoxe bimilenare pe care se intemeiaza hotararile Sfantului Sinod din anii 1928, 1933 si din 5 iulie 2012.

Intrucat Biserica Ortodoxa are numai servicii religioase pentru inmormantare (punere in mormant), ea nu poate asigura funerariile religioase pentru cei care sunt incinerati".


sursa:realitatea.net

pentru biserica nicolaescu sergiu ortodoxa dorinta familia incinerat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016291 (s)