News Flash:

Secretele unei batraneti sanatoase dezvaluite de o italianca la 93 de ani

25 Martie 2014
758 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6669 RON (0.0000)
USD: 4.0761 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Secretele unei batraneti sanatoase dezvaluite de o italianca la 93 de ani
O italianca ajunsa la 93 de ani dezvaluie tehnicile care au ajutat-o sa se mentina in forma. Nu a contat doar mancarea, ci si munca fizica, pe care inca o face, a povestit Antonia pentru „Doctorul zilei”

Nu mai e loc de indoiala ca dieta mediteraneeana este una dintre cele mai sanatoase. Insa, in afara acestui regim alimentar, Antonia, o italianca care a ajuns la venerabila varsta de 93 de ani, spune ca mai are cateva trucuri prin care se mentine activa si sanatoasa.

Tine singura gospodaria
Antonia Spagnolo s-a nascut pe 18 mai 1922 in Monteroni di Lecce, un orasel din sudul Italiei. In ciuda varstei la care a ajuns, reuseste sa aiba singura grija de gospodarie si de sotul ei bolnav. Nu avut o viata usoara, din contra a fost nevoita sa munceasca la camp in fiecare zi, dis-de-dimineata, dar batrana spune ca asta a ajutat-o.

„In tinerete, eram tot timpul in miscare, ma trezeam in fiecare dimineata la ora cinci si mergeam sa muncesc pamantul, dupa-amiaza ma intorceam acasa, faceam piata si ma ocupam de mancare, curatenie. Cred ca asta m-a ajutat foarte mult sa ma mentin asa bine”, crede Antonia.

Pe langa miscare si mult-laudata dieta mediteraneeana, batrana mai are un secret despre care spune ca a ajutat-o sa tina bolile la distanta.

„Nu pun niciodata sare atunci cand gatesc paste. E adevarat ca sarea da mancarurilor o savoare deosebita, insa este foarte periculoasa pentru sanatate”, spune convinsa femeia.

Fiul Antoniei povesteste care este metoda preferata a mamei sale sa se refaca dupa o zi obositoare: „Seara, cand este foarte obosita, mama bea cate un pahar de vin rosu. Asta o ajuta sa se relaxeze”, spune Giovani, razand.

De ce nu sunt bune sarea si carnea
Cat despre alimentele preferate, Antonia Spagnolo spune ca mananca foarte des legume, iar carne si lactate foarte rar.

Iar cercetari facute de specialisti recunoscuti ii dau dreptate Antoniei. Potrivit unui studiu recent al Scolii Medicale Harvard, sarea este responsabila de moartea a 2,3 milioane de oameni, in fiecare an. Consumarea unei cantitati prea mari de sare duce la aparitia afectiunilor inimii, a atacurilor de cord si a accidentelor vasculare.

Motivul: atunci cand nivelul de sodiu din organism este prea mare, corpul retine multa apa si, astfel, volumul de fluide din corp creste. Multi cercetatori asociaza acest proces cu hipertensiunea, care, la randul ei, e legata de riscul crescut de afectiuni cardiace coronariene sau de atac cerebral.

De asemenea, la persoanele in varsta, evitarea grasimilor saturate prezente in in carne si lactate reduce riscul aparitiei bolilor de inima, iar grasimile sanatoase din uleiul de masline cresc nivelul colesterolului „bun”.

Sursa: doctorulzilei.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spune antonia bdquo foarte rdquo ajutat asta cand fiecare sarea ajuns
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0812 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017142 (s)