News Flash:

ROMANII vor PRIMI CASE. SE DA LEGE!

19 Februarie 2016
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
ROMANII vor PRIMI CASE SE DA LEGE
"Pachet integrat pentru combaterea saraciei": Guvernul le va da romanilor LOCUINTE SOCIALE

Conform documentului intitulat 'Pachet integrat pentru combaterea saraciei', Guvernul intentioneaza sa implementeze programe anti-saracie specifice pe varsta, de la asigurarea de ecografii si screening medical la nastere, supliment social pentru vaccinari, scoala - motor de incluziune in zonele defavorizate, masuri active de ocupare, pana la bunicii comunitatii.

Pachetul integrat va mai cuprinde programe de prevenire a parasirii copiilor in unitatile sanitare, crese comunitare in orase si plata ingrijitorilor in mediul rural, un program national dupa modelul 'Caravane medicale la sate'.

De asemenea, acest pachet include si monitorizarea aplicarii legii 'Fiecare copil la gradinita', copii sanatosi la gradinita (analize, vitamine, igiena, fructe), programele nationale 'Scoala dupa scoala', 'A doua sansa' , 'Invatatori pentru Romania', granturi pentru scolile din zonele defavorizate, scoli accesibile copiilor, prevenirea abandonului scolar prin sport.

Alte programe se refera la revigorarea invatamantului profesional si tehnic, la tinerii care nu au loc de munca, dar si la antreprenoriat rural, urban, social.

Pentru persoanele trecute de 65 de ani, Guvernul intentioneaza sa implementeze programe ca 'Bunicii comunitatii' - implicarea varstnicilor in programe de ingrijire a copiilor, centre comunitare multi-functionale, garantii pentru angajatii varstnici, finantarea ingrijirii la domiciliu a acestor persoane.

Masurile integrate pentru familie cuprind locuinte sociale, granturi pentru imbunatatirea acestor locuinte, pachet de stimulare pentru zilieri, garantare microcredite - dobanzi mai mici pentru antreprenorii din medii defavorizate, reducerea violentei domestice, echipa comunitara de interventie integrata, prevenirea separarii copilului de familie, cantine sociale, alfabetizarea digitala a persoanelor din comunitatile marginalizate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pentru programe pachet copiilor defavorizate guvernul integrat locuinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1058 (s) | 35 queries | Mysql time :0.046059 (s)