News Flash:

Reteta pentru bulion de casa ca la tara. Cum prepari cea mai buna pasta de tomate pentru iarna

28 August 2018
215 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6663 RON (+0.0073)
USD: 4.0270 RON (+0.0049)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Bulionul de casa este nelipsit din camara oricarei gospodine

Vara este pe sfarsite iar gospodinele sunt in febra pregatirilor camarei de toamna-iarna, care se va umple incetul cu incetul de borcane cu zacusca, muraturi, fel de fel de legume conservate si nelipsitul bulion. Desi aceste conserve sunt multe la numar, astazi ne limitam la unul singur si vorbim despre reteta pentru bulion de casa. Aflati in continuare care sunt ingredientele, dar mai ales care sunt pasii necesari pentru a prepara cel mai bun bulion pentru sezonul rece.

Reteta pentru bulion de casa

Cu totii stim ca preparatele facute in casa sunt mult mai sanatoase decat cele pe care le achizitionam din magazin. De la diverse condimente, precum vegeta, spre exemplu, si pana la muraturi sau paine de casa, toate reprezinta o alternativa sanatoasa la ceea ce gasim in supermarketuri. Pe langa asta, in ceea ce priveste bulionul, cel pastrat in recipiente de sticla este mult mai sigur si sanatos decat cel pastrat in conserve de tabla. Pe langa asta, este si foarte usor de preparat. Nu mai lungim vorba si vedem in randurile de mai jos care este reteta pentru bulion de casa.

Ingrediente:

10 kilograme de rosii

3 linguri de sare grunjoasa

3 linguri de zahar

ulei de floarea soareului

Mod de preparare:

Se spala rosiile, li se scot coditele si se taie in bucati mari. Apoi, se pun in masina de separat pielite si seminte sau in masina de pasat. Folosind aceasta masina, veti reusi sa separati sucul de pulpa. Daca nu dispuneti de un astfel de dispozitiv, puneti rosiile la fiert, iar apoi, dupa ce au fiert, puneti-le intr-o sita si presati-le cu o lingura de lemn, pana cand obtineti pulpa si sucul, fara seminte sau pielite.

Urmatorul pas este sa puneti sucul si pulpa obtinute intr-o cratita sau intr-o oala joasa, cu deschidere larga. Fierbeti bulionul, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn, pentru a evita prinderea de baza cratitei. Dupa ce zeama a scazut semnificativ, adaugati sarea si zaharul (dizolvat in putina apa fierbinte).

Lasati compozitia sa mai dea in cateva clocote si puneti bulionul in borcane sterilizate. Ca sa va asigurati ca bulionul nu va fermenta peste iarna, turnati o pelicula fina de ulei, inainte de a pune capacul fiecarui borcan. Acoperiti borcanele cu o patura si lasati-le la temperatura camerei o zi, apoi mutati-le intr-o incapere racoroasa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3261 (s) | 35 queries | Mysql time :0.082408 (s)