News Flash:

Cum se fac ardeii umpluti gatiti la cuptor. Astfel vor avea un gust si o aroma deosebite

2 Noiembrie 2018
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6599 RON (+0.0013)
USD: 4.1469 RON (+0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ardeii umpluti pregatiti la cuptor au un gust intens si o aroma deosebita

Ardeii umpluti sunt o mancare cunoscuta de toti si preferata multora. In randurile care urmeaza va propunem o reteta mai putin obisnuita, unde ardeii umpluti sunt preparati la cuptor in sos delicios. Astfel, ardeii capata un gust mai intens si o aroma deosebita.

Ingrediente:

- 1 kg de ardei gras mari (8 ardei);

- 500 g de carne tocata;

- 3 linguri de orez;

- 1-2 cepe;

- 1-2 catei de usturoi;

- ulei pentru prajit;

- sare si piper dupa gust.

Pentru sos:

- 1 lingura de faina;

- 100 g smantana;

- 3-4 rosii (puteti folosi si rosii in suc propriu);

- 1 lingura pasta de tomate (la dorinta);

- 400 ml supa de carne sau apa;

- 1-2 frunze de dafin;

- sare si piper dupa gust;

- verdeata.

Mod de preparare:

1. Fierbeti orezul pana e aproape gata (aproximativ 5-7 minute). Prajiti ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati orezul, carnea tocata, condimentati cu sare si piper, inabusiti amestecul 1-2 minute si luati de pe foc.

2. Spalati ardeii, decupati capacelul, scoateti cotorul si curatati-i de seminte si parti albe. Turnati apa clocotita peste ardei si lasati-i pe 10 minute, apoi scurgeti apa. Umpleti ardeii cu compozitia de carne si orez, apoi aranjati-i unul langa altul intr-o tava de copt.

3.Tineti rosiile in apa clocotita timp de 1 minut, faceti cateva taieturi, decojiti-le si taiati miezul bucati. Prajiti faina pe tigaia uscata pana se rumeneste, adaugati supa de carne calda (sau apa), smantana, rosiile, frunze de dafin si daca doriti (pentru o culoare mai intensa) pasta de tomate. Gustati, mai adaugati sare daca e nevoie, aduceti pana la punctul de fierbere si luati de pe foc.

4. Scoateti frunza de dafin si turnati sosul peste ardei. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu. Coaceti ardeii timp de 30-40 minute la 200 °C. Scoateti folia cu 10 minute inainte de a fi gata. Serviti ardeii umpluti cu verdeata tocata marunt.

Va dorim pofta buna alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardei umpluti reteta cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018052 (s)