News Flash:

Reteta de vinete cu usturoi este un deliciu pentru cei care tin post

2 August 2018
399 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta de vinete cu usturoi va va incanta cu savoarea ei

Pentru ca suntem in Postul Adormirii Maicii Domnului, va propunem in continuare o reteta care nu va necesita mult efort din partea voastra dar care va va incanta cu savoarea ei - vinete cu usturoi.

Pentru aceasta reteta delicioasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 vinete lungi, o capatana de usturoi, o legatura de patrunjel verde, 100 ml ulei de masline, sare, piper, dupa gust, patrunjel, pentru decor.

Mod de preparare: Taie felii vinetele, incinge grill-ul, apoi pune feliile de vinete pe el. Coace-le bine pe ambele parti, apoi ia un vas incapator, in care pui un strat de vinete si presara sare, piper, dupa gust. Toaca bine usturoiul si adauga-l peste vinete.

Repeta straturile, pana cand ai terminat toate feliile de vinete.

Toarna ulei de masline peste, astfel incat preparatul sa fie acoperit in totalitate, pune la rece cateva ore, apoi orneaza cu patrunjel si serveste preparatul alaturi de cateva felii de paine prajita.

In cazul in care nu le facem pe grill si le prajim, va dezvaluim o metoda simpla pentru ca vinetele sa nu absoarba mult ulei.

Pentru ca vinetele sa nu se transforme in adevarate lipitori de ulei, puteti folosi un inlocuitor vegetal al albusului de ou.

Astfel, avem nevoie de zeama in care am fiert naut. Aceasta o batem bine cu telul pana devine o veritabila spuma de albus vegetala.

Ungem cu acest albus vegetal fiecare felie de vanata in strat fin, dupa care le prajim intr-o cratita cu putin ulei, la foc moale, avand grija sa intoarcem feliile pe fiecare parte.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta albus vegetal
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022761 (s)