News Flash:

Puiul cu sos de ciuperci este pe gustul tuturor. O mancare cu o aroma deosebita

6 Noiembrie 2018
171 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6650 RON (+0.0011)
USD: 4.0855 RON (-0.0324)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Puiul cu sos de ciuperci se prepara usor si are o aroma deosebita

Daca sunteti in pana de inspiratie si in criza de timp pentru a prepara masa de seara, va recomandam sa gatiti familiei pui cu sos de ciuperci. Dincolo de faptul ca se prepara rapid si usor, reteta aceasta de pui cu sos de ciuperci este de o finete aparte iar aromele sunt subtile si bogate in acelasi timp.

Ingrediente:

- 1 piept de pui

- 3 linguri ulei masline

- sare si piper negru macinat dupa gust (pentru carne)

- 2 cani de apa

- 2 cepe medii

- 1 morcov mediu

- 1/2 cana masline Kalamata

- 1 foaie dafin

- 200 g ciuperci proaspete

- 1 lingura unt

- 250 ml smantana

- sare si piper alb macinat dupa gust (pentru sos)

- verdeata proaspata (cimbru, patrunjel, busuioc)

Mod de preparare:

Pregatiti carnea, asigurandu-va ca pieptul de pui este curatat cum trebuie de piele sau oase. Spalati carnea iar apoi o stergeti bine de apa, o portionati si o ungeti cu ulei de masline. Nu uitati sa o sarati si sa o piperati dupa gust. Incingeti o tigaie si puneti carnea, pe care o tineti 3-4 minute pe fiecare parte.

Tocati ceapa si o puneti la fiert impreuna cu maslinele in doua cani de apa. Adaugati si o foaie de dafin si feliile de morcov si fierbeti pana ce ceapa incepe sa devina transparenta. Strecurati apa in care au fiert acestea si continuati sa o fierbeti pe foc mic.

Caliti separat ciupercile poaspete, turnati smantana peste ele iar apoi, putin cate putin, turnati din apa fiarta. Lasati sosul sa fiarba pana ce devine cremos. Adaugati sare si piper alb macinat, dupa gust, si cand e aproape gata luati puiul si puneti-l in tigaie, turnand sos peste acesta, in asa fel incat carnea sa se poata fragezi in delicioasa compozitie.

Serviti cu cimbru, patrunjel sau busuioc tocat, dar toate sa fie proaspete. Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0812 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014041 (s)