News Flash:

Primele fotografii din fosta celula a lui Ridzi. Iata conditiile de care se plange fostul ministru

4 Martie 2015
630 Vizualizari | 0 Comentarii
Primele fotografii din fosta celula a lui Ridzi Iata conditiile de care se plange fostul ministru
Administratia Nationala a Penitenciarelor infirma acuzatiile potrivit carora peretii din penitenciare sunt scrijeliti, cu urme de sange, iar in camere sunt urme de fecale. Institutia a facut miercuri publice imagini din camera infirmeriei Penitenciarului Gherla, unde a fost inchisa Monica Iacob Ridzi, de pe 17 februarie pana pe 2 martie.

In cursul zilei de marti, fostul ministru al Tineretului si Sportului a fost transferata la Spitalul Penitenciar Jilava, din motive medicale. ANP precizeaza ca Ridzi a primit ingrijirile medicale de care avea nevoie, avand in vedere bolile de care sufera, printre care trombofilie si leuconeutropenie.

„Detinuta a primit doua paturi din dotarea penitenciarului si i-a fost aprobata cererea de a primi o pilota de la familie. In cadrul Penitenciarului Gherla, inclusiv la Sectia Exterioara Cluj, temperatura medie in camerele de cazare este 22 grade Celsius. Fiecare camera are in dotare un termometru si zilnic temperatura camerelor este notata intr-un registru special. Ca urmare a verificarilor efectuate in camera unde a fost cazata detinuta, a rezultat faptul ca afirmatia conform careia peretii sunt scrijeliti, cu urme de sange, iar in camera sunt urme de fecale nu corespunde realitatii, aceasta respectand normele igienico-sanitare”, subliniaza ANP.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a mai adaugat faptul ca sunt respectate drepturile celor privati de libertate, iar acest lucru este verificat atat de institutii interne, cat si de institutii externe.

„In ceea ce priveste respectarea drepturilor detinutilor, Administratia Nationala a Penitenciarelor este verificata periodic de Corpul de Control al ministrului justitiei, dar si de organisme internationale, precum Comitetul pentru Prevenirea Torturii. Precizam ca ultima misiune de verificare din partea CPT a avut loc in luna iunie 2014”, mai spune ANP.


Galerie Foto

Primele fotografii din fosta celula a lui Ridzi. Iata conditiile de care se plange fostul ministru
sunt camera fost urme administratia nationala penitenciarelor bdquo
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 36 queries | Mysql time :0.048972 (s)