News Flash:

Placinte cu cartofi si cascaval in stil georgian. O reteta usor de facut, delicioasa si apetisanta

15 August 2018
564 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (+0.0043)
USD: 3.9793 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Khachapuri este o placinta traditionala georgiana cu umplutura de branza si cartofi

Va prezentam in randurile care urmeaza o reteta traditionala georgiana, si anume delicioasele khachapuri. Pentru a pregati aceste placinte cu cartofi si cascaval, in stil georgian, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Lapte sau apa - 500 ml

Sare - 1 lingurita

Zahar - 1 lingurita

Faina - 4 cani

Drojdie uscata - 1 plic (10 g)

Cartofi - 1 kg

Ceapa - 2 bucati

Cascaval Suluguni (sau branza) - 600-700 g

Ulei - 2 linguri

Unt - 50 g

Cum se prepara:

1. Dizolvati in lapte cald sarea, zaharul si drojdia. Amestecati si asteptati sa se formeze spuma.

2. Amestecati faina cernuta si maiaua, framantati aluatul. La final adaugati uleiul si puneti aluatul la loc cald sa creasca in volum.

3. Dupa 40 de minute apasati aluatul si lasati-l din nou sa creasca in volum.

4. Intre timp pregatiti umplutura: in piureul de cartofi adaugati cascavalul, ceapa taiata marunt si putina sare. Amestecati bine si modelati din umplutura 3 bile egale.

5. Cand aluatul va fi gata impartiti-l si pe el in 3 parti egale.

6. Intindeti bucata de aluat intr-un cerc, pe mijloc puneti bila de umplutura, strangeti marginile aluatului in centru astfel ca sa obtineti un "saculet".

7. Presarati suprafata de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor transformati saculetul intr-o turta. Strapungeti aluatul cu furculita in cateva locuri pentru a elimina aerul.

8. Lasati turtele cateva minute sa se odihneasca, transferati-le pe tava de copt tapetata cu hartie si puneti-le in cuptorul preincalzit la temperatura 180º C, pana se vor rumeni frumos.

9. Ungeti turtele coapte cu unt si lasati-le cateva minute sa se inmoaie. Se servesc calde.

Sa le savurati cu placere!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta khachapuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015793 (s)