News Flash:

Otetul balsamic, deliciul din Modena! Vezi beneficiile aduse de acest produs!

22 Mai 2013
442 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6569 RON (-0.0017)
USD: 4.0889 RON (-0.0087)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Otetul balsamic deliciul din Modena excelent pentru salate si branzeturi
Otetul balsamic este mandria Modenei, orasul din regiunea Emilia-Romagna din Italia de unde este originar. Nu este doar un otet. Metoda de preparare este diferita, iar rezultatul... nici nu se compara.

Este unul dintre cele mai folosite tipuri de otet in multe dintre bucatariile lumii. Cu toate acestea, multa lume nu stie prea multe lucruri despre el.

Otetul obisnuit se face, de obicei, prin fermentarea vinului sau a unui cidrului de mere. De aici pana la otetul balsamic facut in Modena e drum lung. In primul rand, trebuie sa stii ca locuitorii din Modena au o istorie de aproape 900 de ani in fabricarea acestui "nectar", cum il numesc italienii.

El este facut din boabe de struguri albi Trebbiano di Castelvetro, care sunt presate. Mustul rezultat este fiert pana ramane doar o jumatate sau o treime din volumul initial. Apoi, lichidul este turnat in butoaie spalate cu otet fiert si este lasat acolo un an de zile. La sfarsitul anului, acest lichid deja siropos este mutat in butoaie de lemn. Iar apoi, an de an, procesul de repeta si este mutat in alte butoaie de lemn, care ii dau gustul special.

Procesul poate sa dureze intre 12 si 35 de ani. Rezultatul este un otet balsamic intens aromat, cu un gust special. O singura picatura pusa in dressinguri, sosuri, marinade, peste salate, peste fructe de mare sau carnuri poate sa le schimbe complet gustul. De asemenea, otetul balsamic se potriveste de minune langa branzeturi.

Otetul balsamic pe care il gasesti prin magazine nu a trecut prin acest proces de fabricatie. Tocmai de aceea, otetul balsamic autentic este cel facut in Modena, Italia. Asa cum sampania este doar a regiunii Champagne din Franta, otetul balsamic este doar al Modenei.

sursa:foodstory.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

balsamic otetul doar otet butoaie facut modena prin acest apoi dintre fiert
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 24 queries | Mysql time :0.056494 (s)