News Flash:

Cea mai buna metoda de a conserva ardei grasi pentru iarna. Sunt numai buni pentru a fi umpluti dar si ca gustare aparte

25 Noiembrie 2018
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6550 RON (+0.0010)
USD: 4.1067 RON (-0.0130)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ardeii grasi astfel conservati vor fi aromati si gustosi

Ardeii grasi conservati sunt un "must have" al oricarei gospodine. Iarna, cand deschizi un borcan, imediat iti amintesti de vara. Si cate mancaruri poti prepara din acestia... Ardei umpluti cu carne sau cu legume (de post), diverse salate, sosuri cu pulpa pentru tartine, sau simplu, ca gustare. Intr-un cuvant, trebuie incercati!

Va recomandam sa sterilizati borcanele de 2 ori, inainte de a pune ardeii si dupa, pentru a se pastra mai bine. Cea mai usoara metoda de sterilizare a borcanelor este sa folositi cuptorul cu microunde, dar puteti aplica orice alt mod (pe bain-marie sau la cuptor).

Ingrediente:

- 1 kg de ardei gras;

- 1 l de apa;

- 70 g de zahar;

- 35 g de sare;

- 3/4 lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare:

1. Spalati bine ardeii, decupati cu grija capacele si indepartati semintele. Puneti legumele in apa clocotita pentru 2 minute, apoi le scoateti repede si le treceti sub jet de apa rece.

2. Asezati ardeii unul in altul, apoi aranjati-i vertical in borcane (sterilizate preventiv). Pentru a economisi spatiu, puteti apasa putin legumele.

3. Dizolvati in apa zaharul, sarea si sarea de lamaie, dupa care aduceti amestecul pana la punctul de fierbere. Turnati marinada fierbinte peste ardei, acoperiti cu capace si sterilizati timp de 20 minute. Daca folositi borcane de 3 l - timp de 25 minute. Infiletati borcanele, intoarceti-le cu susul in jos si acoperiti-le cu o plapuma, pana se racesc complet.

4. Dupa cum vedeti, conservarea se face repede si fara mari batai de cap, in schimb cat de aromata si gustoasa iese. Apropo, puteti folosi otet de 9% (1 lingurita de desert la 1 l de apa) in loc de sare de lamaie.

Va dorim pofta buna alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardei grasi conservati borcane metoda preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016663 (s)