News Flash:

Mirodenii exotice pentru gusturi divine. Cum sa gatesti cu cardamom, "regina condimentelor"

17 Aprilie 2013
502 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6578 RON (+0.0019)
USD: 3.9575 RON (+0.0058)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Mirodenii exotice pentru gusturi divine Cum sa gatesti cu cardamom regina condimentelor
Cardamomul, considerat ca fiind regina condimentelor, este unul dintre cele mai vechi condimente descoperit si utilizat din timpurile stravechi.

Cardamomul, folosit in toate bucatariile lumii si apreciat pentru gustul sau special cu note piperate, aduce un parfum indian in feluri de mancare obisnuite. Numai ca putini stiu sa il foloseasca si sa il puna in valoare!

Cardamom (sau cardamon asa cum il mai gasesti scris) face parte din aceeasi familie cu ghimbirul sau turmericul, toate plante extrem de folosite in bucataria indiana, dar si in bucatariile asiatice. Sub coaja tare si verde (exista si varietati negre sau albe) se ascund 1-2 seminte mici care au un gust dulceag si piperat si arome de citrice.

Cardamomul in bucatariile lumii
In bucatariile indiana si orientala se folosesc adesea varietatile de cardamom verde si negru adaugat in curry-uri. In bucataria africana este preferat cardamomul negru, care adauga o aroma “afumata” in mancaruri. In tarile arabe s-ar putea sa il gusti intr-o ceasca de cafea, in timp ce in Scandinavia vei gasi cardamomul pudra in retete prajituri si produse de patiserie. De exemplu, painea cu arome de cardamom si migdala este o specialitate suedeza foarte apreciata, servita la desert alaturi de cafea.

Semintele de cardamom mai bune decat pudra
Daca sunt expuse la aer, semintele de cardamom isi pierd aroma, asa ca e bine sa le scoti din pastaile mici doar atunci cand ai nevoie de ele. Le poti folosi intregi, pisate/zdrobite intr-un mojar sau maruntite in rasnite speciale pentru mirodenii. Cardamomul intreg isi pastreaza gustul timp de un an daca il pastrezi in recipiente inchise etans, departe de lumina.

Cum sa folosesti cardamomul in retete
Pudra de cardamom sau semintele pisate pot fi folosite pentru a da aroma in supe, pateuri, tocanite, piureuri, orezuri, in inghetate, budinci, aluaturi de biscuiti, rulade sau in salate proaspete de fructe. Poti fii sigur ca nu dai gres daca reteta respectiva presupune si folosirea de sortisoara, nucsoara sau ghimbir, arome langa care cardamomul se armonizeaza.

Poti pune si pastai intregi in timpul gatiri, dar ai grija sa le intepi cu un ac inainte pentru a elibera aroma mai usor. Pastaile intregi se indeparteaza la final sau se pastreza pentru decor.

VEZI  AICI cateva retete in care poti sa il folosesti.

sursa: incont.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cardamomul cardamom pentru aroma bucatariile poti arome daca intregi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1545 (s) | 35 queries | Mysql time :0.077539 (s)