Daca tii post sau pur si simplu iti doresti sa renunti la carne, aceasta tocanita de varza cu cartofi este alegerea ideala! Va provocam asadar sa preparati pentru familia dumneavoastra aceasta reteta de post si veti vedea ca pana si cei mai mofturosi vor termina tot din farfurie.
Ingrediente:
1 varza medie
500 g cartofi
2 cepe medii
1 morcov
5 catei de usturoi
150-200 ml sos de rosii
2 frunze de dafin
boia
cimbru
rozmarin
sare si piper negru macinat dupa gust
Mod de preparare:
Mai intai se curata si se taie legumele. Ceapa se taie "solzisori", asa cum o numesc bucatarii, iar apoi se amesteca cu usturoiul tocat marunt. Aromele tari se pun primele la prajit, pentru a-si lasa aromele in ulei, fiind vorba de ceapa si usturoi, peste care se adauga apoi cartofii taiati cubulete. Se adauga apoi apa cat sa cuprinda cartoful si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Cand cartoful este patruns pe jumatate, se adauga varza taiata cubulete, iar daca ne grabim, putem pune un capac, astfel incat fierberea legumelor sa fie accelerata. Dupa ce se inmoaie cartoful, iar varza este patrunsa, se adauga patrunjelul, mararul, dar si sare si piper dupa gust.
Boia de ardei este ultimul ingredient care se adauga, de regula in ultimele 5 minute de fierbere, pentru a imprima preparatului un gust apetisant, dar si pentru a-i da culoare.
Pregatirea tocanitei de varza cu cartofi dureaza aproximativ 25-30 de minute. Preparatul este gustos si, contrar asteptarilor, si bogat in calorii. In functie de gust, tocanita de varza cu cartofi se poate servi cu o salata de rosii sau cu muraturi.
© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 24 queries | Mysql time :0.096102 (s)
Comentarii (0)