News Flash:

MAMALIGUTA, gustata in 5 feluri!Reinventeaza traditionala reteta romaneasca

17 Aprilie 2013
1610 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (-0.0072)
USD: 4.0820 RON (-0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
MAMALIGUTA gustata in 5 feluri Reinventeaza traditionala reteta romaneasca
Nu o fi ea chiar de la noi pentru ca si alte popoare din estul Europei o mananca si o promoveaza ca fel de mancare national, dar e tare gustoasa. Pana si bucataria italiana inainteaza polenta la rang de delicatese in feluri spectaculoase, in restaurante. Uite cum sa te bucuri de ea altfel decat cu branza si smantana.

La noi, in stilul traditional, e tare si vartoasa, cat sa o tai in felii. Polenta italienilor e mai moale si mai cremoasa. Indiferent cum o numesti si in ce varianta o gatesti, mamaliga poate fi asezata si langa alte arome decat cele clasice de branza si smantana.

I-am gasit varinate printre retetele unor mari bucatari, am consemnat-o si in lista de mancaruri recomandata de The New York Times si am constatat ca multi bloggeri straini o plac. Iata cele mai reusite combinatii:

Mamaliga cu ou si pesto
Nu parea prea diferita de ce mancai pe cand erai copil, dar ideea capata un nou gust prin aromele ierburilor aromatice. Invata sa pregatesti un sos pesto din reteta noastra de aici.
Amesteca-l cu cateva masline tocate marunt. Pregateste o mamaliga moale, fierbe oua moi si serveste-le cu stil. Aseaza in fiecare bol mamaliga, un ou taiat in jumatate si sos pesto. Parca nu mai seamana cu mancarea mamei!

Mamaliga cu oua coapte, spanac si usturoi
Mamaliga moale, amestecata cu parmezan ras si un strop de lapte, asezata la baza unor forme de sufleu, urmata de un strat consistent de spanac calit cu usturoi si piper. Deasupra lor sparge cate un ou si coace totul la cuptor intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa. Dupa 25-30 de minute vei avea o minunantie de mic dejun.

Mamaliga cu smochine si mascarpone
Abordarea atat de surprinzatoare este a Marthei Stewart. Este o reteta simpla in care sa pregatesti o mamaliga moale, sa o amesteci cu putin lapte si sa o servesti in boluri cu miere, smochine proaspete si mascarpone.

Mamaliga cu ciuperci la cuptor
O varianta mai gustoasa si mai sanatoasa in locul mamaligii servite langa o ciulama de ciuperci. In cazul de fata ciupercile sunt puse la cuptor timp de 15-20 de minute dupa ce au fost condimentate cu sare si piper, ulei de masline, otet si usturoi. Servestele pe un bol de mamaliga moale si fierbinte.

Mamaliga la cuptor cu spanac, ricotta si cascaval
Este o reteta pe care o propun editorii culinari ai The New York Times. Spanacul este oparit si amestecat cu ricotta, parmezan, cascaval ras, sare si piper. Aseaza un strat de mamaliga moale intr-un vas termorezistent, continua cu un strat de spanac si apoi cu inca unul de mamaliga. Presara deasupra parmezan si cascaval si coace totul a cuptor timp de 20-40 de minute la 180C.

sursa:foodstory.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

MAMALIGUTA, gustata in 5 feluri!Reinventeaza traditionala reteta romaneasca
mamaliga moale cuptor spanac cascaval minute parmezan pesto piper reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0958 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013452 (s)