News Flash:

Mai este putin pana pe 19 ianuarie. Ce se va intampla cu permisul de conducere?

7 Ianuarie 2013
593 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai este putin pana pe 19 ianuarie Ce se intampla atunci
19 ianuarie 2013 este momentul din care Codul Rutier va suferi modificari importante, Noile reglementari din legislatie vor intra in vigoare, iar cele mai multe noutati vizeaza permisul de conducere, conform avocatnet.ro.

Cele mai importante noutati sunt urmatoarele:

1) Se schimba modelul permiselor de conducere
Forma si continutul permisului de conducere vor fi modificate incepand din 19 ianuarie 2013, astfel incat documentul sa corespunda modelului european. In general, continutul permisului este acelasi, doar modul in care elementele sunt aranjate difera putin.

In plus fata de modelul actual, pe noile permise de conducere vor putea sa apara informatii despre problemele medicale ale conducatorului auto: daca poarta ochelari sau lentile de contact, daca are aparat auditiv sau proteza pentru unul sau mai multe dintre membre.

De asemenea, pe permis vor fi notate toate restrictiile pe care titularul le are la condus, cum ar fi restrictie la calatoria pe timpul zilei (de exemplu: o ora dupa rasaritul soarelui si o ora inainte de apus), restrictie la calatoria pe o raza de ... km de la locul de resedinta a titularului sau doar in interiorul unui oras, in perimetrul unei zone/regiuni, conducere fara pasageri in habitaclul autovehiculului, etc.

Vechile permise de conducere raman valabile pana la expirarea perioadei lor de valabilitate, astfel incat conducatorii nu trebuie sa isi schimbe permisele odata cu aparitia celor noi. Ei isi vor pastra vechiul permis, urmand ca in momentul in care acesta expira sa li se elibereze documentul in noul format.

2) Scuterele, conduse numai cu permis

3) Vizita medicala, obligatorie pentru reinnoirea permisului

4) Echivalari intre categorii si subcategorii ale permiselor auto

sursa:debarbati.ro

conducere permis permisului astfel auto calatoria cele continutul daca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1063 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019169 (s)