News Flash:

Iti place PARIZERUL? Dupa ce citesti asta sigur nu vei mai manca niciodata!

6 Septembrie 2013
1532 Vizualizari | 0 Comentarii
Iti place PARIZERUL Dupa ce citesti asta sigur nu vei mai manca niciodata
In luna aprilie a acestui an, o poveste spusa de un muncitor care lucra la intretinerea unor utilaje dintr-o fabrica de mezeluri soca intreaga tara. Acesta a declarat presei ca a fost martor la un gest absolut ingrozitor: o operatoare arunca in malaxorul pentru parizer HARTIE IGIENICA.

Insa, dincolo de acest gest izolat, dar care nu a putut fi trecut cu vederea, parizerul este considerat in continuare, alaturi de crenvusti, unul dintre alimentele cu cele mai putine proprietati nutritive, dar si unul dintre cele mai nocive.

Peste tot in lume, ingredientul de baza al acestui aliment ieftin este slanina. Proportia pleaca de la 70-80%, in cel mai bun caz si poate ajunge la peste 95% non carne pe pietele mai sarace, cum e si Romania, scrie revista "Bucataria pentru toti".

Ce altceva poate lua locul slaninei? Pasta MDM - carnea dezosata mecanic, ce contine resturile care au ramas pe carcase. MDM este codul alimentar dat unei emulsii alcatuite si apa si pasta de sorici, piele aviara, tendoane, cartilagii, amestecate cu ajutorul unui emulsificator pentru a solubiliza grasimile animale in apa.

Aceasta pasta se amesteca cu putina carne de cea mai slaba calitate, extrem de fin tocata, amestecului dandu-i-se consistenta cu amidon si cu texturat din soia. Totul se coloreaza carmin si se i se da gust si miros cu “praf de parizer”, un amestec de sarac in arome naturale si de sinteza insa burdusit cu glutamat de sodiu menit sa amplifice firavul gust de sute de ori la nivelul scoartei cerebrale (potentiator de gust).

Se mai indulceste, dupa gust, cu lactoza si glucoza.

Vine apoi randul conservantilor (nitritul de sodiu si nitratul de potasiu) si antioxidantilor (acid ascorbic) care ne mentin parizerul “proaspat” in galantar.

RETETA ORIGINARA S-A DENATURAT

"Nici reteta, nici tehnologia originala nu mai sunt respectate in ceea ce priveste productia de parizer. De exemplu, preparatul de acum 20 de ani avea numai carne, pentru ca asa era standardul national, nu de firma, asa cum este acum, cand fiecare producator decide din ce face un parizer,” a explicat doctorul Gheorghe Mencinicopschi pentru "Gandul".

De altfel, Mencinicopschi a declarat si pentru "Libertatea" ca mezelurile din Romania sunt extrem de periculoase pentru sanatate. Potrivit specialistului, “portretul- robot” al celui mai prost mezel arata astfel: se numeste parizer, are 80% slanina si sorici si 20% carne de pasare dezosata mecanic (in care intra oase macinate).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pentru quot parizer carne gust rdquo ldquo pasta acestui acum cele declarat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1023 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019102 (s)