News Flash:

Inlocuitori pentru cele mai comune alimente. Trucuri care iti vor folosi la un moment dat

1 August 2018
187 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6569 RON (0.0000)
USD: 4.0889 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Anumite ingrediente vegetale pot inlocui cu succes alimente de origine animala

Se poate intampla uneori, din cele mai diverse motive, sa ai nevoie de inlocuitori pentru unele dintre cele mai comune alimente. Vegetarienii inraiti cunosc aceste trucuri, dar ele sunt utile si pentru noi, ceilalti. Asa ca tine minte aceste trucuri, pentru ca nu se stie cand iti vor folosi.

Iata asadar care sunt cei mai buni si mai functionali inlocuitori pentru cele mai comune alimente.

Ce folosesti in loc de oua

In preparate, oul are rolul de a tine ingredientele impreuna sau este baza pentru aluaturi si prajituri. Oul face aluatul sa creasca si este indispensabil in creme, tocatura de carne, in budinci si alte preparate coapte. Pentru a inlocui un ou intr-o reteta care presupune coacere poti sa folosesti o lingura de seminte de in macinate in care adaugi trei linguri de apa. Lasa amestecul sa stea pana ce se ingroasa.

Un ou poate sa fie inlocuit si cu doua linguri de amidon de porumb sau amidon din cartofi, in creme si piureuri. In aluaturi dulci, un ou este substituit perfect de o jumatate de banana. In functie de preparat, un ou poate sa fie foarte bine inlocuit de 1/2 avocado, doua linguri de tahini, doua linguri unt de arahide, doua linguri de pesmet sau doua linguri de drojdie nutritionala (altceva decat drojdia pentru maia).

Zeama in care a fost fiert nautul, batuta bine cu telul, "produce" un veritabil albus de ou vegetal, care are exact aceleasi calitati ca si cel autentic.

Ce foloseti in loc de lapte

Aici posibilitatile sunt foarte variate. In locul laptelui de vaca poti folosi orice fel de lapte vegetal de la cel de soia la cel de migdale sau de nuca de cocos. Cea mai buna solutie ramane laptele de migdale. Ai nevoie de o cana migdale, 1/2 lingurita de sare de mare si trei cani de apa. Migdalele trebuie lasate in apa sa se rehidrateze, cel putin 20 de ore. Mixeaza apoi intr-un blender migdalele cu trei cani de apa. Strecoara ceea ce rezulta, adauga sarea si foloseste imediat.

Ce folosesti in loc de branza

Inlocuitorul este tofu, evident. Pentru paste cea mai buna alegere o reprezinta drojdia nutritiva. Are o aroma naturala de branza si merge foarte bine in piureurile de conopida si cartofi ca substitut pentru branza.

Ce folosesti in loc de gelatina

Inainte sa-ti spun, te intreb daca stii din ce este facuta gelatina. Afla ca gelatina este o proteina obtinuta prin fierberea oaselor de animale, a tendoanelor, ligamentelor, a copitelor si a pielii. Este filtrata, rafinata, dar tot o zeama ciudata ramane. Putini stiu ca are un puternic efect alergen, provocand si agravand alergiile existente. Si oricum gelatina, ca vrem, ca nu vrem, exista adaugata in cremele preparate industrial si in cele mai multe din iaurturi. Ca sa o inlocuiesti ai nevoie de caragenan, agar-agar, pectina de fructe. Toate acestea exista in magazinele naturiste si in cele care vand produse bio.

Cu ce inlocuiesti laptele batut

Trucul este foarte simplu. Combina o lingura de otet alb cu o cana de lapte de soia sau de migdale. Merge si cu lapte de nuca de cocos sau lapte de orez. Rezulta cel mai bun lapte batut, scrie ecosalon.com.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

inlocuitori alimente trucuri oua lapte branza
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 35 queries | Mysql time :0.026256 (s)