News Flash:

Incepe sezonul racelilor! Iata cateva leacuri mostenite de la bunici!

20 Septembrie 2013
661 Vizualizari | 0 Comentarii
Incepe sezonul racelilor Iata cateva leacuri mostenite de la bunici
Ca sa intelegeti cu cine aveti de-a face, va marturisesc din start ca mi se spune mama bolilor – felurite afectiuni din diverse domenii imi dau tarcoale relativ frecvent. Tocmai de aceea, cele mai importante investitii ale mele nu sunt vestimentare, ci farmaceutice. Dulapul cu doctorii ar putea rivaliza cu cel din dormitor. Si totusi, sunt leacuri ce nu incap in el.

Iar acestea sunt leacurile care mi-au intrat bine pe o ureche cand eram mica si imi dadeau tarcoale bunici si strabunici binevoitoare si, din fericire, nu mi-au mai iesit pe cealalta. Asa am ajuns sa apelez cu incredere la remedii de cand pamantul si la treizeci de ani de cand le-am auzit prima oara. Majoritatea sunt legate de nesuferita raceala care ne calca pragul de cateva ori intr-un an si nu se lasa dusa nici cu una, nici cu noua (pastile).

Mi-am amintit ca prin vis de secretele "medicale" din copilarie dupa o gripa lunga care nu se mai dadea dusa cu absolut nimic din ce exista pe piata, iar timp sa astept inventarea unor medicamente noi, nu prea aveam. Asa ca am convocat rapid la mine in bucatarie, locul unde se vindeca mai degraba bolile decat la farmacie, parerea mea, niste ceapa, niste cartofi, niste miere, lapte si ou.

Ceaiul de ceapa sau sufera bolnava la insanatosire
Sa ne lamurim: daca va strambati deja numai la gandul gustului sa stiti ca nu va inselati deloc – e groaznic. Dar nu-l bem de placere, il bem de nevoie.

Cand intr-o raceala incapatanata sau imediat dupa va chinuie o tuse extrem de sacaitoare, va mai doare si pieptul, iar gatul nu e nici el fericit, atunci luati o ceapa marisoara si fierbeti-o bine. Mai lasati-o acoperita acolo cateva minute dupa ce o luati de pe foc si apoi, era sa zic savurati, chinuiti-va sa beti rezultatul asa fierbinte-cald.

Acum, unii poate o sa va sfatuiasca sa puneti niste miere in cana, eu personal nu agreez alaturarea gusturilor, asa ca mai bine incercati fara intr-o prima instanta. O sa suferiti, dar o sa va lecuiti.

Sodoul, preferatul copilariei mele
Cel mai frumos moment al racelilor mele din perioada scolara era momentul in care cineva (tata, de obicei) cerea un ou, niste lapte fierbinte, niste zahar (poate fi inlocuit cu miere) si cu aceste ingrediente facea magie pentru gatul meu suferind.
Puneti laptele la fiert, frecati galbenusul cu zaharul, turnati lichidul fierbinte si beti. Durerile de gat vor fi istorie la a doua cana – cam asa stau lucrurile in cazul meu. Cu alte cuvinte, nu subestimati puterea oului crud in problemele gatului.

Garnitura de cartofi rasi cu spirt, va rog
Strabunica mea mi-a dezvaluit acest remediu naturist pentru gatul care doare si leac pare ca n-are. In cazuri extreme de raceala, ea recomanda si un amestec de malai fierbinte turnat direct pe piept, dar pe acela l-am refuzat mereu caci suna cam periculos, asa ca nu ii stiu detaliile.

Dar daca aveti un gat care nu a trecut nici macar cu sodoul pomeni luati de radeti doi cartofi sanatosi ca niste morcovi pentru o ciorba. Asezati-i pe un batic, turnati generos spirt pe ei si prindeti tot colierul acesta in jurul gatului. O sa va simtiti imobilizati, baticul se va pata iremediabil (poate alegeti o carpa), spirtul risca sa curga si pe tricou sau bluza, dar merita!

Sursa: csid.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

niste cand fierbinte nici sunt bine cartofi ceapa dupa gatul intr luati mele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1436 (s) | 35 queries | Mysql time :0.074966 (s)