News Flash:

Iata aici 3 idei de aperitive gourmet!

5 Decembrie 2012
559 Vizualizari | 0 Comentarii
Chef Fran ois Tassaux special pentru cel mai delicios eveniment al anului Saptamana Gustului
Uita de vechile retete si incearca-le pe cele de mai jos, realizate de Chef Francois Tassaux special pentru cel mai delicios eveniment al anului - Saptamana Gustului.

 In aceasta toamna, bucatarii francezi si cei romani au avut parte de un randez-vous culinar de neuitat. Ei au sarbatorit impreuna arta gatitului si au dat lectii de bun gust in bucatarie.



Saptamana Gustului, eveniment cu traditie in Franta, a venit in Romania cu combinatii unice de ingrediente si sfaturi de nutritie de la cei mai buni bucatari francezi.



Si pentru ca sa poti face si tu retetele servite la Ambasada Frantei din Bucuresti, Chef Francois TASSAUX, care in prezent este Executive Chef Carrefour Romania, si-a dezvaluit secretele. Incearca retetele de mai jos.



APERITIV CU ARDEI GRAS, CASTRAVETI SI PARMEZAN



    8 castraveti drepti si de aceeasi marime

    1 kg parmezan

    6 kg de pardei gras rosu

    1 kg de ardei gras galben

    0,5 kg usturoi

    6 cutii de busuioc proaspat   

    4 legaturi de patrunjel

    50 ml ulei virgin de masline

    sare si piper



Mod de preparare:



Coaceti ardeii si apoi decojiti-i de piele. Amestecati parmesanul cu busuioc si ulei de masline. Aranjati pe o rondele de castraveti. Prezentati preparatul pe o lingura.



 APERITIVE CU GREPFRUIT, SOMON SI SUSAN



    25 grepfruit rosu     

    6kg de somon proaspat     

    2 kg de lamai        

    1/2 l ulei de arahide    

    0,3kg susan    

    3 legaturi de marar      

    sare si piper



Mod de preparare:



Decojiti greprfuitul si fiecarei felii din fruct indepartati-i membrana. Taiati somonul in bucatele mici si apoi marinati in ulei de arahide si zeama de lamaie. Aranjati pe o lingura si presarati seminte de susan si marar.



 APERITIVE CU CIUPERCI, SPANAC, ALUNE DE PADURE



    6 kg ciuperci proaspete    

    6 kg spanac   

    10 oua   

    1/2 l ulei de alune de padure   

    0,5 kg alune de padure macinate   

    4 cutii de rosii chery    

    sare si piper



Mod de preparare:



Taiati marunt ciupericile si spanacul. Trageti in tigaie ciupercile si spanacul cu oua. Adaugati alunele de padure macinate. Prezentati pe o lingura si adaugati o rosie cherry si un strop de ulei virgin de alune de padure.





Sursa:foodstory.ro

nbsp ulei padure alune castraveti chef gras lingura piper preparare sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0792 (s) | 26 queries | Mysql time :0.014161 (s)

loading...