News Flash:

Iasi: Funda Umana - MARS al SOLIDARITATII pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA-Program

3 Decembrie 2012
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Iasi Funda Umana simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV SIDA din intreaga lume
Peste 2.000 de persoane vor forma astazi, 3 decembrie, in Gradina Palas Mall din Iasi, o Funda Umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA din intreaga lume, in cadrul celei de-a saptea manifestari organizate de Fundatia "Alaturi de Voi". Asadar, intre orele 12.00 - 15.00, Centrul national ADV Iasi va invita sa va prindeti in lantul uman.Potrivit unui comunicat remis, sambata, AGERPRES, organizatorilor li s-au alaturat 101 parteneri, insumand peste 2.000 de persoane. Acestia vor tine un moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA, vor lansa gandurile lor catre cei disparuti sub forma baloanelor cu heliu si vor aprinde lumanari in jurul quilt-urilor (panze pe care sunt pictate sau lipite obiecte sau imagini care au legatura cu cei infectati cu HIV disparuti). Aprinderea lumanarilor are simbolul intretinerii luminii vesnice pentru cei disparuti.''Prin toate aceste gesturi simbolice, vrem sa generam solidaritate si respect pentru cei care traiesc cu HIV si pentru familiile celor decedati, dar si responsabilitate individuala pentru ca transmiterea virusului si discriminarea celor infectati sa nu se mai repete. Sunt gesturi simple, dar importante pentru cei din jur, prin faptul ca cel putin 2.000 de persoane din comunitate rezoneaza cauzei. Este de apreciat faptul, ca au raspuns invitatiei de a fi parteneri, 101 institutii, inclusiv cu participare si din alte judete decat Iasi - Suceava, Vrancea, Botosani, Vaslui, Neamt'', afirma Angela Achitei, presedinte ADV Romania, in comunicatul citat.Tot astazi, ADV Romania va realiza un Mars al Solidaritatii, cu plecare din Piata Unirii.Se marcheaza astfel, printr-o actiune simbol, Ziua Mondiala de Lupta anti SIDA, aceasta a VII-a editie a evenimentului avand ca scop atat declararea solidaritatii cu persoanele care traiesc cu HIV/SIDA cat si apelul la responsabilitatea fiecaruia in raport cu prevenirea transmiterii infectiei cu HIV.Activitatea se va desfasura dupa urmatorul program:

• 12.00 – 13.00 - Organizarea „fundei umane”

• 13:00 – 13:05 - Moment artistic "CINEVA TE IUBESTE..."  sustinut de studentii  Facultatii de Teatru a Universitatii de Arta "G. Enescu" Iasi, coordonatori  lector univ. drd. Ligia  Delia Grozdan si  asistent univ. drd. Oana Sandu

• 13.05 – 13.15 - Discurs organizatori

• 13.15 – 13.17 - Participantii vor ramane 2 minute asezati in funda, timp in care are loc un moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA (moment  ce va fi anuntat prin microfon)

• 13.17 – 13.20 - Lansare baloane cu heliu in memoria celor ce au decedat din cauze legate de HIV/SIDA (moment ce va fi anuntat prin microfon)

• 13.20 – 14.00 - Aprindere lumanari in jurul quilt-urilor

• 14.00 – 15.00 - Eliberare spatiu

bull ndash pentru nbsp quot sida moment iasi persoanele prin cauze celor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0993 (s) | 37 queries | Mysql time :0.016154 (s)