News Flash:

Greseala pe care o fac toate gospodinele cand gatesc ceapa

11 Decembrie 2015
1163 Vizualizari | 0 Comentarii
Greseala pe care o fac toate gospodinele cand gatesc ceapa
Exista doua mari tipuri de ceapa: uscata (cea pusa pe iarna, in camara) si cea verde. Cand vrei sa gatesti, trebuie sa stii pe care sa o folosesti.

Iata cateva sfaturi utile pentru orice gospodina:
- cumpara ceapa care este ferma cand o atingi. Daca, insa, ti se pare moale, e posibil sa fie deja stricata in mijloc;
- evita sa iei ceapa cu pete sau zgarieturi;
- ceapa dulce e perfecta pentru caramelizat, intrucat zaharul din ea grabeste rumenirea.

Ceapa rosie
- este mai buna daca e consumata cruda. In plus, da culoare salatei. In plus, e mai dulce decat cea galbena cand e cruda, dar se aseamana la gust cand sunt gatite.

Ceapa galbena
- este cea mai ieftina si se gaseste tot timpul anului;
- ceapa galbena si ceapa alba sunt folosite cel mai des in bucatarie. Sunt potrivite pentru tocanite si supe;
- ceapa galbena mai mare e buna pentru supa de ceapa si pentru calit;
- daca vrei ca mancarea sa aiba un gust mai intens, nu o gati (pune-o cruda);
- perfecta pentru supa frantuzeasca de ceapa, tocane.

Ceapa alba
- e o versiune a cepei galbene, dar cu aroma si gust mai discrete;
- e de baza in bucataria mexicana;
- devine mai dulce daca e gatita;
- perfecta pentru: salsa, salata de cartofi, sosuri albe, salata de paste.

ceapa pentru cand daca galbena cruda dulce gust perfecta sunt alba buna plus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 35 queries | Mysql time :0.033279 (s)