News Flash:

Greseala pe care o comit toti romanii cand fac CIORBA. Cat de periculos e pentru tine

25 Mai 2015
10756 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6671 RON (+0.0002)
USD: 4.0557 RON (-0.0204)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Greseala pe care o comit toti romanii cand fac CIORBA Cat de periculos e pentru tine
Ciorba este una dintre cele mai bune inventii culinare. Hraneste si hidrateaza in acelasi timp. Un motiv sa o consumati zilnic.

Un lucru este esential. Daca puneti la fiert legume din agricultura intensiva, aruncati prima apa. De obicei, acolo se descarca majoritatea chimicalelor folosite pentru solul in care au fost cultivate. Indiferent de varsta, o ciorba sau o supa sunt ideale zilnic.

Mihaela Bilic Nutritionist: "Daca mancam o ciorba ne simtim satui si asta pentru putine calorii, din cauza asta ciorba e un aliment perfect pentru rehidratare dar si remineralizare."

Daca folositi legume crescute in agricultura intensiva, singura recomandare este sa aruncati prima apa. Acolo se elimina mare parte din reziduuri, adica ingrasamintele si pesticidele folosite la crestere.

Nu acelasi lucru este valabil pentru legumele provenite de pe terenuri din agricultura ecologica. Acestea cedeaza in apa folosita doar minerale, adica nutrienti. Daca vreti asadar fast food, opriti-va sa luati o ciorba. Dureaza 5 minute sa o consumati si inca 10 minute sa o folositi. O portie inseamna un "refresh" perfect fiziologic.

Rubin Munteanu, medic primar chirugia obezitatii: "Supa - ciorba nu stau mult in stomac, lichidele nu stau mult in stomac pentru ca nu e novoie de un proces intens la nivelul stomacului de a se amesteca cu lichidele de acolo, ele trec liber in duoden."

Iar daca o preparati cu bors, in ciuda gustului acrisor, vine la pachet cu o subtsanta cu un efect puternic alcalinizant, ideala. Ciorba ofera aproape instantaneu DISTENSIE gastrica.

Cornel Toader, medic primar neurochirurg: "Senzatia de satietate vine de la centrii care intregistreaza practic modificari ale glicemiei. Noua cand ne e foame ne scada glicemia, odata ca mancam, baroreceptorii din stomac ne arata ca ne-am saturat, pe de alta parte normalizarea valorilor glicemice sunt cel care ne dau senzatia de satietate, centrii care inregistreaza asa ceva sunt la nivel hipotalamusului."

Adica in creier. Senzatia de satietate dupa un aliment valoros dureaza pana la 3 ore. Il folositi complet si nu il transformati in grasime.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

quot ciorba daca pentru acolo adica agricultura folositi satietate stomac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 35 queries | Mysql time :0.057000 (s)