News Flash:

Gainusa grill cu crusta crocanta, o reteta care te face sa te lingi pe degete

26 August 2018
154 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6677 RON (+0.0014)
USD: 4.0341 RON (+0.0071)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Gainusa cu crusta crocanta pe pat de legume e si gustoasa si festiva

Sunt anumite zile in care, cu toate ca astepti musafiri, esti prea obosit(a) sa gatesti. Ei bine, nu trebuie sa disperati. Pentru astfel de situatii puteti incerca aceasta reteta de prepare a gainei cu cartofi si legume in cuptor. Preparatul nu e doar gustos, ci si festiv. Gainusa va avea o crusta aurie crocanta, iar legumele vor capata o aroma deosebita dupa ce absorb sucul condimentat.

Ingrediente:

- 1 gaina

- 1 kg de cartofi

- 3 morcovi

- 1 ceapa

- 3 linguri ulei de masline

- 3 catei de usturoi

- 3 codite de rozmarin

- 1/4 de lamaie

- sare si piper negru macinat dupa gust

Cum se prepara:

Pentru inceput spalam si taiem morcovul rondele. La fel procedam si cu ceapa, iar cartofii il vom taia cubulete.Astfel obtinem "perna" pentru gainusa noastra.

Intr-un bol, condimentati legumele cu piper negru, sare si rozmarin. Adaugati ulei de masline. Intr-o tigaie,potrivita si pentru cuptor, rasturnati legumele.

Acum sa ne ocupam de gainusa. Avem nevoie de o gaina ce cantareste cel mult 2 kilograme. O spalam si inlaturam picaturile de apa de pe suprafata acesteia cu servetele de hartie - este trucul datorita caruia obtinem o crusta crocanta. Saram gaina rotind-o pe ambele parti.

Luam cateva codite de rozmarin, 1/4 dintr-o lamaie, 3 catei de usturoi pisati si umplem gaina. Cu ata alimentara vom lega pulpele gainei si pieptul acesteia si astfel isi va pastra forma la coacere.

Preincalzim cuptorul la 250 de grade si o coacem timp de 25 de minute deasupra stratului de legume. O ungem apoi cu ulei de masline, micsoram temperatura pana la 200 de grade si o mai coacem timp de 45 de minute.Pentru a verifica daca este coapta, la strapungerea cu o furculita, sucul din pulpa acesteia trebuie sa fie transparent.

Gainusa coapta trebuie lasata sa se raceasca si apoi se portioneaza si se serveste impreuna cu legume.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019820 (s)