News Flash:

Frunzele de dafin au importante beneficii pentru organism. Ce se intampla daca arzi cateva frunze in casa

5 Septembrie 2018
311 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6485 RON (-0.0120)
USD: 4.0861 RON (-0.0259)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Fumul produs de arderea unei frunze de dafin are efect terapeutic

Ai o viata agitata, stresata si esti mereu in miscare? Probabil ai acumulat o multime de stres, iar asta iti poate afecta in timp si sanatatea. Insa tensiunea, nervozitatea si stresul pot disparea cu ajutorul unei plante, respectiv dafinul.

Ai nevoie de doar cateva frunze de dafin uscate ca sa scapi de toate acestea. Pune-le intr-o scrumiera sau pe o farfurie si lasa-le sa arda usor. Zece minute mai tarziu, camera va fi plina de fum parfumat si cu efect terapeutic.

Este dovedit stiintific ca frunzele de dafin, prin ardere, elimina substante care ajuta la relaxarea omului. Inhalarea acestui fum iti va relaxa corpul, te va detensiona si iti va induce o stare de bine.

Urmeaza acest procedeu cateva seri la rand si te asigur ca in fiecare dimineata te vei trezi odihnit, relaxat si pregatit sa faci fata cu brio oricaror provocari.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat in cadrul rubricii "Leacul zilei" beneficiile arderii unei frunze de dafin in casa.

Potrivit acesteia, frunza de dafin este si magician al dorintelor noastre. Atfel, putem nota pe frunza de dafin o dorinta mica si apoi sa-i dam foc.

Beneficiile dafinului

Frunzele de dafin au o aroma placuta, datorita uleiurilor volatile pe care le contin. Bogate in antioxidanti si substante antibacteriene si antiinflamatorii, frunzele de dafin sunt indicate in preparatele culinare, aducand beneficii atat in procesele de digestie, cat si pentru intregul organism.

Frunzele de dafin pot fi consumate proaspete, din gradina, sau uscate. Cele proaspete sunt mult mai aromate si gustoase. Frunzele de dafin se potrivesc aproape in toate preparatele cu carne, dar si in sarmale vegetariene sau in tot soiul de muraturi si legume in otet.

Frunzele de dafin nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra.

Frunzele de dafin imbunatatesc digestia

Frunzele de dafin se folosesc adesea in preparatele cu carne, in sarmale, tocmai pentru ca imbunatatesc digestia preparatelor grase, cu carne tocata sau prea complexe.

Frunzele de dafin reduc balonarea

Un tratament excelent al balonarii il reprezinta infuzia frunzelor de dafin (o mana de frunze la un litru de apa fierbinte). Consumul frunzelor de dafin in mancare ajuta de asemenea la reducerea senzatiei de balonare care apare dupa masa.

Frunzele de dafin trateaza durerile articulare si reumatismale

Frunzele de dafin se folosesc macerate in ulei de dafin combinat in raport 1:3 cu ulei de catina. Acest ulei se aplica in fiecare seara pe articulatiile dureroase si se acopera cu un prosop fierbinte. Prosopul se poate schimba de mai multe ori, pana ce pielea devine usor rosie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dafin arde fum parfumat efect terapeutic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1048 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022637 (s)