News Flash:

‹‹Ficateii de pui gratinati›› sunt pe gustul intregii familii. O cina delicioasa, usor de preparat

16 Octombrie 2018
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6639 RON (0.0000)
USD: 4.1179 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ficateii de pui gratinati sunt un preparat culinar simplu de gatit gustos si aromat

Astazi, pentru masa de seara va recomandam sa gatiti "Ficatei de pui gratinati", un preparat culinar pe cat de simplu de gatit, pe atat de gustos si aromat. Iar dincolo de toate acestea, ingredientele pentru aceasta reteta sunt foarte accesibile.

Si pentru ca ficatul de pasare este o sursa excelenta de fier si vitamina B12, este destul de important sa nu ne lipseasca din alimentatie. Iar pentru o mai buna asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci cand mancam ficateii de pui sa ii stropim cu putina zeama de lamaie, deoarece vitamina C din citrice stimuleaza asimilarea fierului din ficat.

Iata cum trebuie sa alegem corect ficatul

Ficatul de pui calitativ trebuie sa fie de culoare maro cu o nuanta bordo. Ficatul de pui cu o culoare deschisa, galbena sau o nuanta foarte inchisa nu trebuie sa fie cumparat, deoarece e un semn ca pasarea a fost bolnava.

Ingrediente pentru "Ficatei de pui gratinati":

450 g ficat de pui

o ceapa de marime medie

2 mere

4-6 felii de mozzarella

100 g unt

1/2 legatura de marar verde

sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de preparare:

Taiem ceapa pestisori dupa care o punem la calit in unt topit. Presaram un praf de sare, lasam la foc mic timp de 8 minute amestecand din cand in cand si apoi adaugam merele taiete felii.

Dupa alte 5 minute se adauga ficateii bine spalati si uscati. Ii lasam sa se caleasca, amestecand usor, iar cand au devenit roz la interior asezam deasupra lor feliile de mozzarella.

Se da apoi tigaia pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, iar la final presaram deasupra mararul tocat. Se serveste cu mamaliga.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3080 (s) | 35 queries | Mysql time :0.085544 (s)