News Flash:

Ficatei de pui la tigaie, cu bacon si ciuperci, o cina delicioasa. Cu ce sa-i amesteci ca sa le dai un gust cat mai rafinat

12 Octombrie 2018
145 Vizualizari | 0 Comentarii
Ficateii de pui cu ciuperci bacon sunt deosebiti de apetisanti

Daca nu stii ce sa mai gatesti pentru pranz sau cina, iti recomandam aceasta reteta apetisanta de ficatei de pui cu ciuperci si bacon, care va deveni cu siguranta una dintre preferatele tale.

Pentru ca ficatul de pasare este o sursa excelenta de fier, zinc, seleniusi vitamina B12, este destul de important ca sa nu lipseasca din alimentatia noastra. Pentru o mai buna asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci cand mancam ficateii de pui sa ii stropim cu putina zeama de lamaie. Vitamina C din lamaie stimuleaza asimilarea fierului din ficat.

Cum alegem corect ficatul

Ficatul de pui calitativ trebuie sa fie de culoare maro cu o nuanta bordo. Ficatul de pui cu o culoare deschisa, galbena sau o nuanta foarte inchisa nu merita sa fie cumparat, deoarece pasarea a fost bolnava. Atentie, doar 48 de ore este termenul de valabilitate al ficatului.

Ingrediente:

500 g ficatei de pui

350 g bacon

350 g ciuperci

1 ceapa

250 ml vin alb

2-3 linguri smantana

100 g unt

patrunjel verde tocat

sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mic, apoi se rumenesc ficateii, pana cand isi schimba culoarea si sunt bine patrunsi.

Apoi se adauga baconul taiat bucatele, ceapa tocata marunt si ciupercile spalate si feliate. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust.

Amesteci si acoperi 5 minute. Combini cu vinul si smantana si mai lasi pe foc 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Servesti cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0794 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014127 (s)