News Flash:

Falafel, o reteta vegetariana

21 Martie 2013
1044 Vizualizari | 0 Comentarii
Falafel o reteta vegetariana
O reteta vegetariana ce se poate gati in 10-15 minute.Mai pe scurt, niste chiftelute din naut, specifice bucatariilor din Orientul Mijlociu, intr-o varianta usor simplificata.

Ingrediente necesare pentru falafel:

    2 conserve de naut (425 g per cutie)
    2 linguri cu varf de faina
    4 rosii
    3 cepe verzi
    1 lingurita chimion
    1 lingurita coriandru
    1/2 lingurita harissa
    1/2 lingurita menta
    1 legatura mare de patrunjel
    sare

Mod de preparare falafel:

Scurgem nautul cat mai bine si daca este nevoie il stergem putin cu un servet pentru a fi cat mai uscat. Il curatam de coji, il punem in tocator, alaturi de ceapa, usturoi, faina, harissa, jumatate din patrunjel, sare si restul condimentelor si amestecam pana obtinem o pasta omogena.

Din aceasta pasta formam cu mana chiftelute de marime medie pe care le prajim in ulei incins cateva minute pe fiecare parte pana cand prind culoare. Pentru a fi siguri ca nu se sfarama in tigaie, inainte de a le pune in tigaie, le putem trece prin faina. Daca aveti surprize neplacute si observati ca vi se dezintegreaza chiftelutele, adaugati inca putina faina in compozitie si framantati-o ca sa se omogenizeze.

Din rosii si patrunjel pregatim salsa: le taiem rosiile cubuletele mici, peste ele punem patrunjel tocat, ulei sare si daca preferati mai iute puteti sa puneti si aici harissa

Servim chiftelutele in chifle taiate pe jumatate alaturi de salsa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nbsp faina lingurita patrunjel daca harissa pentru sare alaturi falafel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 35 queries | Mysql time :0.079003 (s)