News Flash:

Durerea la romani

26 Februarie 2013
457 Vizualizari | 0 Comentarii
Durerea la romani
Un studiu realizat de GfK Romania a relevat ca in topul durerilor se afla cele de cap (79%), de spate (62%) si dentare (38%), urmate de cele reumatice si articulare, menstruale, musculare si cele cauzate de lovituri.

Pe o scara de la 1 la 10, intensitatea durerii resimtite de cei intervievati ajunge la o medie intre 5 si 6, iar 8% dintre cei care au experimentat dureri de cap le-au resimtit la gradul maxim de durere.

Esantionul a fost format din persoane din mediul urban, cu varste intre 20 si 55 de ani, cu venituri medii spre mari si cu educatie peste medie, care s-au confruntat cu diverse dureri intr-un interval de 6 luni.

Durerile de cap sunt “apanajul” femeilor
Astfel, in functie de sex si varsta, se observa ca durerile de cap afecteaza mai mult femeile si pe cei cu varsta de pana in 40 de ani. in ceea ce priveste durerile de spate este ingrijoratoare distributia uniforma a acestui tip de durere pe toate grupele de varsta, de la 20 pana la 55 de ani.

Durerile dentare “prefera” grupa 20-30 de ani
Durerile de dinti au o frecventa mai mare la grupele cu varste cuprinse intre 20-30 (50%) si 31-40 (39%). Durerile reumatice au o incidenta crescuta pentru grupa de varsta 41-50 si 51-55, marcate de acelasi procentaj – 48%. Este interesant de remarcat faptul ca pentru durerile reumatice si articulare se inregistreaza procente semnificative (31%; 30%) si la persoanele cu varste intre 21-30 si 31-40 de ani.

Durerile musculare ”apartin” barbatilor
Durerile de spate sunt acuzate, in special, de catre barbati si, iar grupele de varsta afectate in principal sunt 20-30 de ani.

Solutia preferata: automedicatia
Peste 35% dintre respondenti nu au consultat niciodata doctorul in cazul durerilor, principalul motiv expus fiind acela ca nu considera durerea ca fiind o problema. Lipsa de timp reprezinta cel de al doilea motiv (27%) de a nu consulta doctorul; 13% au spus ca isi cunosc cauzele durerii, iar 10% isi administreaza singuri tratament, de obicei. Automedicatia este frecvent intalnita in cazul durerilor de cap, menstruale si musculare. Respondentii sunt mai predispusi sa viziteze medicul in cazul aparitiei durerilor de dinti, reumatice, articulare si al celor de spate.

Aproximativ 45% dintre intervievati au declarat ca isi administreaza un analgezic imediat ce apare o durere severa. 63% dintre cei intervievati au declarat ca se trateaza diferit in functie de intensitatea durerii, iar 37% folosesc acelasi medicament indiferent de intensitatea durerii.

Ca surse de informare principale pentru tratamentul durerilor usoare, la nivel declarativ, cei intervievati spun ca apeleaza la sfatul medicului sau farmacistului. Pe locul al treilea ca sursa de informare apare mentionat internetul, apoi familia si prietenii.

Dozajul corect, la timpul potrivit
In contextul in care exista un numar semnificativ de romani care utilizeaza medicatia nepotrivita pentru tipul durerii si manifesta in continuare tendinta de a-si administra substante active puternice pentru dureri usoare, a fost lansata campania “Dozajul corect la timpul potrivit”, ce isi propune sa informeze si sa educe consumatorii despre automedicatia corecta si echilibrata, dar si sa ofere un ghidaj specializat in managementul durerilor usoare si moderate (vezi pagina de face book Contra durerii).

sursa:libertatea.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

durerile durerii durerilor pentru rdquo varsta dintre intervievati intre
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1020 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018580 (s)