News Flash:

DOLIU in LUMEA ARTISTICA romaneasca: umoristul DAN MIHAESCU a MURIT

25 Ianuarie 2013
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
DOLIU in LUMEA ARTISTICA romaneasca umoristul DAN MIHAESCU a MURIT
Dan Mihaescu a decedat, anunta Mihai Bendeac, care a tinut sa transmita lumii plecarea umoristului exact asa cum i-a cerut acesta, in stilul sau caracteristic:

"Am sa anunt exact asa cum m-a rugat:"Umoristul Mihaescu a decis sa decedeze/Lung prilej de barfe si de ipoteze."

Drum bun, prieten drag", scrie Mihai Bendeac, pe contul sau de Facebook.

In varsta de 78 de ani, umoristul Dan Mihaescu s-a facut cunoscut prin textele sale, special scrise si adaptate pentru emisiuni de televiziune si care au fost interpretate de cei mai mari actori de comedie din Romania. incepand cu Toma Caragiu, al carui prieten era regretatul maestru, si a sa faimoasa "Fabula", care isi pastreaza si astazi sensul, si mergand pana in zilele noastre, la Mihai Bendeac, nu exista nume mari ale comediei care sa nu fi jucat, vreodata, intr-un text scris de Dan Mihaescu.

Dan Mihaescu a fost unul dintre cei mai cunoscuti umoristi romani, autorul a nenumarate momente umoristice, regizor si scenarist. O scurta trecere in revista a activitatii sale profesionale, realizate de Cinemagia.ro:

Filme regizate de Dan Mihaescu
Cum ne-ar vrea barbatii?! (1982)
Cine rade la urma (1977)
Avocatul (1976)
Primarul activ (TV) / (1976)
Un text cu bucluc (1976)
Administratorul de bloc (1973)
Sorcovitorul...voluntar (TV) / (1973)
Interviu cu un idol (TV) / (1972)
Antinevralgicul (1970)
Sectia corectionala (1970)

Filmografie - scriitor
    De la miel pan'la Eiffel (2007)

Filmografie - scenarist
Mondenii (2006)
Telefonul fierbinte (TV) / (1996)
Danga langa (TV) / (1988)
 Avantul liftuletului (TV) / Avantul liftuletului (1979)
 Saramura (1979)
 Primarul activ (TV) / (1976)

Filmografie - realizator
Hotul noaptea (TV) / (1995)
Domnisoara canta blues (TV) / (1992)
Aspirina si piramidonul (TV) / (1988)
Rochita mea (TV) / (1971)
Tanta si Costel - Iubirea e un lucru foarte mare (1962)

Dan Mihaescu: "Nu exista actor de comedie in Romania care sa nu fi interpretat scheciurile mele"

sursa:realitatea.net
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

DOLIU in LUMEA ARTISTICA romaneasca: umoristul DAN MIHAESCU a MURIT
quot mihaescu nbsp 1976 bendeac filmografie mihai activ avantul comedie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013878 (s)