News Flash:

Diferenta dintre ceapa galbena, alba si rosie. Trebuie sa stii asta daca iti place sa gatesti!

20 August 2015
1894 Vizualizari | 0 Comentarii
Diferenta dintre ceapa galbena alba si rosie Trebuie sa stii asta daca iti place sa gatesti
Daca ati fost vreodata la magazin sa cumparati ceapa si nu v-ati putut decide ce sortiment sa alegeti, aflati ca nu sunteti singure. Exista mai multe tipuri de ceapa, dar de obicei se incadreaza in doua mari categorii: verde si uscata (ceapa galbena, alba si rosie).

Ceapa galbena este cea mai populara pentru gatit datorita aromei deosebite si se foloseste la tocanite, ciorbe si preparata din carne. De fapt, cu aceasta ceapa nu poti da gres, indiferent de reteta. La exterior are o coaja galben-bruna, iar la interior este alba. In plus, atunci cand o cureti ochii iti lacrimeaza din cauza continutului crescut de sulf si de obicei nu se consuma in stare cruda, deoarece este prea iute.

Ceapa alba are atat coaja alba, cat si interiorul alb si are un gust mai putin pronuntat decat al cepei galbene si poate fi folosita ca substitut pentru aceasta. Este sortimentul preferat in bucataria mexicana.

Cel mai probabil veti folosi ceapa rosie in preparate care nu sunt gatite, precum salate si sandwich-uri, deoarece are un gust mai dulce.

Indiferent de tipul de ceapa pe care il preferati, ar trebui sa tineti seama de faptul ca atunci cand gatiti ceapa isi pierde din savoare, dar creste savoarea alimentelor cu care este gatita.

ceapa alba aceasta atunci cand coaja deoarece galbena gust indiferent
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 36 queries | Mysql time :0.043514 (s)