News Flash:

Cum se prepara deliciosii ardei umpluti cu varza. Reteta aceasta va fi pe placul tuturor

16 Noiembrie 2018
2604 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6528 RON (+0.0033)
USD: 4.0873 RON (+0.0104)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ardeii umpluti cu varza sunt pur si simplu deliciosi

Va prezentam o reteta simpla si delicioasa de ardei umpluti cu varza. Pur si simplu sunt deliciosi in zilele geroase de iarna, pe post de sala la o friptura suculenta.

Ingrediente pentru un borcan de 5 litri:

1 kg de ardei (am completat cu 2 gogosari sa umplu borcanul)

o varza de aproape 2 kg din care a mai ramas

sare pentru muraturi (neiodata)

cimbru si marar uscat

2 radacini hrean

2-3 foi de dafin

piper boabe

apa

Mod de preparare:

Incepeti cu varza care, dupa ce se spala, se taie fideluta, se presara cu sare pentru muraturi, cimbru si marar, iar apoi se amesteca si se freaca bine. Se lasa apoi sa stea 30 minute.

Tineti minte, varza ar trebui sa fie sarata ca pentru salata. Intre timp, spalati ardeii si scoateti samburii, curatati interiorul de vene, spalati interiorul ardeilor si lasati-i la scurs cu gura in jos.

Dupa 30 minute, indesati fiecare ardei cu varza, ii asezati cu gura in sus in borcanul bine spalat, iar printre ardei adaugati bucati de hrean curatat, piper boabe si foi de dafin.

Intr-o oala, puneti cam 2,5-3 litri de apa, adaugati 40 grame de sare pentru fiecare litru de apa, fierbeti saramura si lasati-o sa se raceasca 30 minute. Apoi o turnati peste ardei, legati borcanul ziua urmatoare cu celofan si depozitati in camara.

De asemenea va propunem sa pregatiti si varza marinata cu morcov si ardei dulce. Este crocanta, aromata si delicioasa! Si, cel mai important, este gata peste cateva ore. Puteti sa o preparati chiar si zilnic.

Ingrediente: 1 kg de varza; un morcov; un ardei gras rosu; 500 ml de apa; 6 linguri de otet 9%; 7 linguri de zahar; o lingura de sare; 80 ml de ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare:

Pregatiti marinada: turnati apa intr-o craticioara si aduceti-o pana la punctul de fierbere. Adaugati sarea, zaharul si uleiul in ea. Amestecati si dati totul in clocot. Luati cratita de pe foc si adaugati otetul. Nu uitati sa amestecati bine!

Curatati morcovul si dati-l prin razatoarea mare. Curatati ardeiul dulce de codita, seminte si nervuri. Taiati-l in fasii longitudinale.

Tocati varza fideluta. Amestecati varza, morcovul si ardeiul. Transferati compozitia obtinuta in borcane, presandu-o bine, ca sa devina cat mai compacta.

Turnati marinada calda in borcane, astfel incat sa le umpleti complet. Acoperiti-le cu capace si dati-le la frigider pentru 12-16 ore.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta gogosari preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0808 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017283 (s)