News Flash:

De luni, elevii intra in febra evaluarii nationale

22 Iunie 2012
933 Vizualizari | 0 Comentarii
Evaluare nationala
Prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisa la limba si literatura romana - se va desfasura luni, 25 iunie, cu incepere de la ora 9.00. Sunt asteptati sa participe 190.291 de elevi, care vor sustine examenul in 4.516 unitati de invatamant. Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise. Evaluarea nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute. Extragerea variantei de subiect va avea loc in dimineata zilei de 25 iunie, varianta urmand sa fie transmisa catre cele 1.387 de centre de comunicare, respectiv catre toate inspectoratele scolare judetene. Dupa finalizarea fiecarei probe scrise a evaluarii nationale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro), varianta de subiecte extrasa si baremul de evaluare si de notare pentru disciplina corespunzatoare.

Salile in care se sustine examenul vor fi, in prealabil, adaptate astfel incat elevii sa fie asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica. Pe usa fiecarei sali se va afisa lista nominala cu elevii, dar si avertismentul prin care se anunta ca este strict interzis accesul cu materiale ajutatoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Frauda si tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba, proveniti din unitatea de invatamant in care are loc examenul. Fiecare sala de examen va fi dotata cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru nr. 5219/29.08.2011 care prevede obligatia comisiilor judetene de organizare a evaluarii nationale de a asigura camere de supraveghere video functionale in salile de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele.

Profesorii evaluatori sunt cadre didactice avand ca specialitate una din disciplinele care se evalueaza in examen, care nu au rude sau afini pana la gradul al IV-lea printre candidatii care participa la respectiva sesiune a Evaluarii Nationale, selectionati din alte unitati scolare decat cele din care provin candidatii arondati centrelor. Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare. In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la elevi, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul elevilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de invatamant sau din centrele zonale de evaluare. Evaluarea

nationala la clasa a VIII-a va continua marti, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna, respectiv miercuri, 27 iunie, cu proba de matematica. Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie (pana la ora 14.00). In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale (dupa contestatii) va avea loc in data de 2 iulie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pentru iunie clasa evaluare proba dupa evaluarea evaluarii fiecare elevii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018100 (s)